pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 26, 2020 8:07 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Uit parochie Posterholt, Vrijdag ( 18 uur) gebed live op tv met Paus voor carona-patiënten

Posterholt – Uit de eerste parochiebrief St Matthias Posterholt: Pastoor L’Ortye in Roerdalen: Speciale zegen ‘Urbi et Orbi’ op vrijdag 27 maart
Afgelopen zondag kondigde de paus ook aan dat hij vrijdag 27 maart a.s. zal bidden vanaf het bordes van de Sint Pietersbasiliek en dat hij de zegen ‘Urbi en Orbi’ zal geven. Paus Franciscus: “Met deze zelfde intentie, zal ik aanstaande vrijdag 27 maart, om 18.00 uur, voorgaan in een gebedsmoment op het bordes van de Sint Pietersbasiliek, ten overstaan van het lege plein. Ik nodig iedereen uit om in de geest deel te nemen via de middelen van de communicatie. We zullen luisteren naar het Woord van God, we zullen ons smeekgebed verheffen, we zullen het Allerheiligst Sacrament aanbidden, waarbij ik aan het einde de zegen ‘Urbi et Orbi’ zal geven, waaraan de mogelijkheid wordt verbonden om een volledige aflaat te ontvangen. We willen de pandemie die veroorzaakt is door het virus beantwoorden met het geheel van gebed, compassie en tederheid. Laat ons verenigd blijven. Laten we onze nabijheid voelbaar maken aan de personen die het meest eenzaam zijn en het het meest moeilijk hebben. Onze nabijheid aan de artsen, de werkers in de gezondheidszorg, verplegers en verpleegsters, vrijwilligers… Onze nabijheid aan de autoriteiten die strenge maatregelen moeten opleggen, voor ons eigen bestwil. Onze nabijheid aan de politie, de soldaten die op straat proberen steeds de orde te bewaken, om ervoor te zorgen dat de dingen die de regering vraagt om te doen voor het welzijn van allen ten uitvoer worden gebracht. Nabijheid aan allen”.

Onze overledenen
Op dinsdag 24 maart j.l. werd in besloten afscheid kring in het crematorium afscheid genomen van de Posterse oud-koster Peter Jozef (Piet) Creemers (1935-2020), die laatstelijk verbleef in Zorgcentrum Bergh en daar ook op 84-jarige leeftijd is overleden. Hij laat vrouw, kinderen, klein- en achterkleinkinderen na. De Posterse harmonie eerde hem als lid van verdienste met een advertentie in de krant. Vanwege de coronamaatregelen vond er vanuit de parochie op zaterdagavond 21 maart j.l. een korte en sobere absouteplechtigheid plaats in uitvaartcentrum Willems (’t Sittert).

Op zondagavond 22 maart j.l. overleed onverwacht thuis in St. Odiliënberg (Bergerhof) Hendrikus (Hein) Gootzen (1930-2020), geboren en getogen in Posterholt aan de grens en ook lang in Posterholt gewoond hebbende totdat hij een jaar of tien geleden naar een appartementje Berg verhuisde. Op vrijdagmorgen 27 maart werd voor hem in besloten kring in het crematorium een kerkelijke uitvaartplechtigheid gehouden.

Op maandag 23 maart j.l. overleed toch nog onverwacht oud-kantonnier Christiaan (Chris) van Montfort (1933-2020) uit Herkenbosch (Jozef Postmesstraat) in Zorgcentrum Herte, waar hij sinds kort verbleef. Hij is 86 jaar mogen worden en laat vrouw, kinderen en kleinkinderen na. Een kerkelijke uitvaartplechtigheid wordt komende vrijdagmiddag vanwege de coronamaatregelen in besloten kring gehouden in het crematorium.

Nu er voorlopig geen publiek toegankelijke Missen en of andere vieringen zijn …
De bisschoppen wijzen op de mogelijkheid om thuis op zondag de Eucharistie op televisie te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2. Verder zendt radio Maria iedere ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur.
Via de site van het Roermondse parochiecluster (www.roermondparochiecluster.nl) kunt U zelfs dagelijks een Mis volgen. Dat is geen rechtstreekse uitzending, maar dat geeft u de gelegenheid om op elk gewenst tijdstip te kijken. Het is jammer dat u niet de Communie kunt ontvangen. We kennen in onze kerk het begrip ‘Geestelijke Communie’. Als u naar de Mis kijkt en op het moment van de Communie u verenigt met wat in de kerk gevierd wordt, dan geeft God evenveel genade en steun. Hij is bij u.
Ook doopsels zijn tot en met Pinksteren afgelast. Uitvaarten kunnen en mogen ook in de kerk gehouden worden, zij het in versoberde vorm en in besloten kring.

Ziekenzorg
We laten de ziekencommunie op de eerste vrijdag voorlopig even vervallen, behalve in
stervensgevaar. In stervensgevaar is hulp van een priester altijd mogelijk. Ook in de Zorgcentra. Bij een aanvraag bespreken we even de situatie. Doe gerust een beroep op ons!

Tot slot
Als pastoraal team, maar ook als parochiebureaus zijn en blijven we ten allen tijden bereikbaar. Meld U als we iets voor U kunnen doen en betekenen. Aanmelding en voor deze nieuwsbrief: [email protected]

Jos. L’Ortye, pastoor, tel. 40 12 21 – [email protected]
Paul Hamans, assistent, tel. 527 825
Lian Overbeeke, jeugd- en jongerenwerk, diaconie, tel. 06 – 526 20 245
Parochiebureau Herkenbosch (Anja Wagemans), tel. 520 672 – [email protected]
Parochiebureau Melick (Marjo Janssen), tel. 537 965 – [email protected]
Parochiebureau St. Odiliënberg (Lilian Peters), tel. 531 384 – [email protected]
Parochiebureau Posterholt (Lilian Peters), tel. 400 275 – [email protected]Posted in: algemeen, politie, roerdalen