pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 19, 2020 9:06 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Vastelaovend verdringt even Oorlogs-serie; kerk wil ook onderdak in ‘vernieuwde’ Beuk

Op de foto:
Pastoor L’Ortye

Posterholt – Even onderbreken we deze week de serie “Posterholt in de Tweede Wereldoorlog” vanwege vastelaovend hier en in “Wist u..” op de binnenpagina.

Infrasructuur

In de Vastelaovesgezit van de Posterse Biemösje valt weer heel wat te lezen: van onzin en kwatsj tot moppen en hele/halve (on)waarheden. Zo gaat pastoor L’Ortye in op de (te) langdurige opknapbeurt van wegen, de infrastructuur dus. Hij vervolgt met de sociale infrastructuur die nu aan bod komt, en dat is bijv. de Beuk-renovatie etc .Letterlijk zegt hij in zijn column, getiteld ‘Leef luu van Postert’:…”De Beuk weurd officieel ’t Posters Dörpshoes, met alle fasiliteiten van dien. Misjien ki=nne veer doa binnenkort auch es parochie terech, noe ’t sjteeds moeilikker (en auch sjteeds zinlozer) weurd om oos kirk veur zoon klein gemeinsjap euevereind te haaje”.

Proefballon?

Een waarheid? Of een halve? of een proefballontje, of gaat het kerkgebouw verdwijnen?
Dat laatste zal niet direct aan de orde zijn want de
pastoor besluit zijn column, waarin hij ook de kermis-kwestie aanstipt, met een pleidooi voor het behoud van, en juist koesteren van tradities, zoals de Vastelaoves-mis. “Want”, zo schrijft hij,”een dorp zonder vastelaovend, is zooget wie ein kirmes (en eine zunjig) zonger vlaai, wie ein durp zonger kirk”. .JB.

===================================================================================Posted in: algemeen, roerdalen