pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 2, 2014 2:48 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Veel actie in Roermond in week over veiligheid

imageRoermond/Swalmen – Van 6 tot en met 13 oktober a.s. vindt weer de jaarlijkse nationale ‘Week van de Veiligheid’ plaats. Veiligheid en preventie worden zo extra onder de aandacht gebracht. Ook in Roermond zijn, in samenwerking met ondernemers, politie en Openbaar Ministerie, allerlei activiteiten georganiseerd:
03-10:
Themaontbijt ‘Veiligheid voor ondernemers’ (organisatie: Regionaal Platform Criminaliteits-beheersing Limburg [RPC] en Ondernemend Limburg, locatie: Ondernemersplein Roermond). Hoofdthema’s zijn cybercrime, met name phishing en waar ligt welke verantwoordelijkheid. Deputé Beurskens is aanwezig om mede de kick-off te verzorgen.
06-10:
Extra editie nieuwsbrief voor ondernemers met als thema ‘Veiligheid voor alle detailhandel en
horecabedrijven binnen Roermond’. In de nieuwsbrief meer informatie over de onderwerpen
die in de Week van de Veiligheid worden belicht.
08-10:
Medewerkers gemeente zijn aanwezig op de weekmarkt op het Munsterplein om deelnemers aan Burgernet te werven. Bij Burgernet aangesloten burgers helpen de politie met hun ogen en oren bij het opsporen van verdachte of vermiste personen. Aanmelden kan ook via internet. Kijk voor meer informatie op: www.burgernet.nl.
Leerlingen van Gilde opleidingen / Niekée (opleiding Design) verspreiden zelfgemaakte flyers over zakkenrollerij in de binnenstad van Roermond. Daarnaast is hun ontwerp op de achterzijde van de gemeentelijke parkeerkaartjes gedrukt en worden deze vanuit alle gemeentelijke parkeerautomaten verspreid.
09-10:
Flyeractie in de binnenstad, gericht op aandacht voor diefstal uit auto’s. Automobilisten worden via flyers geattendeerd geen waardevolle spullen (zichtbaar) in de auto achter te laten.
10-10:
Op initiatief van het RPC/OL kunnen ondernemers themazittingen bijwonen in de rechtbank. Er worden zaken behandeld die voor ondernemers van belang zijn. Denk aan overvallen en winkeldiefstallen. Rode draad: aangifte doen heeft wel degelijk zin!
11-10:
Medewerkers gemeente en politiejunioren zijn aanwezig op de weekmarkt op de Markt om deelnemers aan Burgernet te werven.
13-10:
Anti-fietsdiefstal-activiteit op het dr. Crasbornplein en bij treinstation ‘Roermond-Swalmen’. De activiteit wordt georganiseerd in het kader van het Platform Sociale Veiligheid Maaslijn. Aanwezig zijn politie, provincie, gemeente, Veolia, NS Stations, lokale ondernemers en het Landelijk Centrum Fietsdiefstal. Burgemeester Cammaert opent de activiteit om 13 uur op het dr. Crasbornplein. Aan het eind van de middag wordt de activiteit verplaatst naar het treinstation. Er wordt voorlichting gegeven hoe fietsdiefstal kan worden voorkomen en hoe het framenummer van de fiets te vinden is. Ook kunnen bezoekers hun fiets gratis laten graveren.
Ook worden tijdens de activiteit verkeerd gestalde fietsen in de rekken van de fietsenstallingen geplaatst en worden fietswrakken verwijderd. Daarnaast vindt een controle plaats op gestolen fietsen. Veolia houdt op het treinstation een toegangscontrole. Onder de bezoekers van de activiteit worden aan het eind van de activiteit AXA-sloten verloot.
Aansluitend aan de opening van de markt zal de burgemeester een dankwoord richten een aantal mensen die een speciale inbreng hebben gehad in het verhogen van de veiligheid.
Deze dag wordt opnieuw gestart met de inzet van een Retail Interventie Team (RIT), waarvoor de ondernemers samen met de gemeente de kosten dragen. Er worden net als vorig jaar elke dag beveiligers ingezet ten behoeve van toezicht rond winkels in de binnenstad en ter bevordering van het veiligheidsgevoel van winkeliers en hun personeel. Het RIT wordt tot en met maart 2015 ingezet.
Tevens wordt die dag gestart met het voorzien van een anti-graffiti- en anti-aanplak-laag op de elektriciteitskasten in de binnenstad. Dit om verloedering tegen te gaan en de leefbaarheid te bevorderen.
Slachtofferhulp Nederland ontwikkelde in samenwerking met de gemeente een lotgenotengroep ‘Overvallen’. Voor deze groep zijn ondernemers en personeel uitgenodigd, die al eens met een overval zijn geconfronteerd. Tijdens de (avond)bijeenkomsten wordt in groepen onder andere ingegaan op de gebeurtenissen en informatie verstrekt over preventie. Slachtofferhulp Nederland heeft ervaring in het organiseren van lotgenotenbijenkomsten. Het is echter de eerste keer dat deze ervaring in deze regio voor het thema ‘overvallen’ wordt ingezet. De lotgenotenbijeenkomst wordt georganiseerd als aanvulling op de trainingsbijeenkomsten, die de gemeente al jaren aanbiedt en waar al zo’n 500 ondernemers en hun personeel aan hebben deelgenomen.
Aan de preventietraining ‘Overvallen’ is een nieuwe dimensie toegevoegd: Slachtofferhulp Nederland geeft informatie over de impact en gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis zoals een overval. Daarnaast is er extra aandacht voor emotionele en fysieke gevolgen van een dergelijke gebeurtenis. Verder blijft de opzet van de trainingen intact. Er wordt gebruik gemaakt van een professionele acteur en een setting waarbij een overval wordt nagespeeld. De trainer geeft praktische adviezen en tips om de veiligheid in de winkel te verbeteren en licht de overval-app toe. De gemeente heeft de licentie van deze overval-app aangeschaft en stelt deze nog steeds kosteloos ter beschikking.
BIZ Binnenstad heeft in kaart gebracht waar mogelijk AED’s (Automatische Externe Defibrillator) kunnen worden geplaatst. De BIZ levert een bijdrage aan de ondernemersverenigingen die een AED willen aanschaffen. Ook is een gemeentelijke stimuleringssubsidie mogelijk.
Burgemeester Cammaert: “Ik hoop dat veel mensen dankzij deze activiteiten gaan nadenken over wat ze zelf kunnen doen om de veiligheid in hun eigen omgeving te verbeteren. Want voorkomen is nog steeds beter dan genezen!”.Posted in: politie, roermond