pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 17, 2019 11:33 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Vlodropse boom 6de bij landelijke verkiezing Boom van het Jaar 2019

Roerdalen – De ‘Oude Dame Castanea sativa’ die alles zag – in Vlodrop heeft 679 stemmen vergaard. De boom eindigde op de 6e plaats bij de landelijke verkiezing van de Boom van het Jaar. Winnaar werd wederom een Brabantse boom, net als vorig jaar. Hier volgt de volledige uitslag: per provincie was een boom genomineerd: voor Limburg deed de Vlodropse boom bij kasteeltje Steenen Huis mee. Vorig jaar won de boom, die tussen twee helften van de autoweg bij Tilburg richting Zeeland of Rotterdam staat te pronken: hij is omgeven door een hekwerk maar iedereen die hier passeert kijkt op naar de boom tussen de vangrails…
Genoeg over toen, naar de dag van vandaag:
De mooie beuk te Bladel (in de volksmond bekend als de ‘Heksenboom van Zwarte Kaat’, provincie Noord-Brabant), is de winnaar geworden van de 2e Nederlandse Boom van het Jaar verkiezing met een overweldigende meerderheid van 9.840 stemmen.
Op nr. 2 eindigde de boom die alles heeft overleefd, de Lijnbaanplataan in Rotterdam (Zuid-Holland), met 9.212 stemmen. Op nr. 3 is geëindigd de zwarte populier aan de Waaldijk in Opijnen (Gelderland) met 1.319 stemmen, een mooie prestatie.

Gedurende de verkiezing bleek al snel dat het een wedstrijd tussen Bladel en Rotterdam ging worden. Er werd regelmatig van stuivertje gewisseld en dat bleef tot het einde doorgaan: dan stond Bladel weer bovenaan, dan weer Rotterdam. Flyers, matrixborden, social media en lokale pers werden ingezet om publiciteit voor ‘de Boom’ te genereren. Tot op de laatste dag bleef het heel spannend en kan worden gesteld dat in de slotfase ‘De Heksenboom’ de wedstrijd heeft beslist in het voordeel van Noord Brabant. Deze 2e verkiezing heeft naast de 148 aangemelde verhalen ook nog eens veel meer stemmen opgeleverd dan vorig jaar en daarmee onze verwachting ver overtroffen.

Wanneer de prijsuitreiking aan de eigenaar van de winnende boom gaat plaats vinden wordt nog nader bekend gemaakt. De heksenboom van Zwarte Kaat gaat ons land vertegenwoordigen bij de Europese Tree of the Year verkiezing, begin volgend jaar. Zodra deze verkiezing van start gaat zullen we u weer vragen te stemmen op de Nederlandse Boom van het Jaar 2019!

De grote hoeveelheid uitgebrachte stemmen dit jaar hebben we te danken aan veel aandacht die de verkiezing dit jaar heeft getrokken. De toegenomen aandacht hebben we mede te danken aan het initiatief van Rachelle Eerhart. In amper 2 weken tijd heeft Rachelle wandelingen langs alle 12 genomineerde bomen gemaakt: de ‘Mooiste Boom Wandel10daagse’. Tijdens haar wandelingen werd zij vergezeld door diverse geïnteresseerden en bomenliefhebbers.

Hieronder vindt u de volledige uitslag:

De Heksenboom van Zwarte Kaat – Bladel / Noord-Brabant – 9.840 stemmen
De Lijnbaanplataan die alles overleeft – Rotterdam / Zuid- Holland – 9.212 stemmen
De zwarte populier aan de Waaldijk – Opijnen / Gelderland – 1.319 stemmen
De beuk met de moeilijke voeten – Middelburg / Zeeland – 1.180 stemmen
Capitein ter Zee, de grafwachter van Sparrendreef – Vianen / Utrecht – 695 stemmen
De ‘Oude Dame Castanea sativa’ die alles zag – Vlodrop / Limburg – 679 stemmen
De Bakspiekereik – Lattrop-Brecklenkamp / Overijssel – 625 stemmen
De mysterieuze jeneverbes – Zeegse / Drenthe – 518 stemmen
De kabouterboom – Saaxumhuizen / Groningen – 253 stemmen
De Marilandicapopulier in de Prinsentuin – LeeuwardenPosted in: algemeen, roerdalen