pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 10, 2019 4:20 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Wat is de verkiezing: Boom van het jaar? Vlodropse boom vraagt uw stem…

Roerdalen – SBNL Natuurfonds heeft het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat ook de verhalen achter Nederlandse bomen bekendheid krijgen.
De Boom van het Jaar verkiezing editie 2019 is 29 maart van start gegaan! Een Vlodropse boom is genomineerd( lees elders op de site van www.roerdaljournaal.nl
N
Bomen vertellen verhalen
Bomen vertellen ons verhalen. Verhalen om gedeeld en steeds weer opnieuw verteld te worden. Door de plek waar ze staan, zijn bomen stille getuigen van menselijke emoties en verhalen ‘groot en klein.’

De Boom van het Jaar verkiezing draait om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere maatschappelijke waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde. Of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. De boom waaronder al sinds mensenheugenis altijd het dorpsfeest plaatsvindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.

In 2019 kon iedereen van 29 maart tot 15 mei een boom nomineren, als individu, familie, vereniging, bedrijf of gemeente, etc. Inmiddels is de aanmeldtermijn voor 2019 gesloten.
Een vakkundige jury kiest uit alle aanmeldingen één boom per provincie. Deze 12 genomineerden worden 30 augustus bekend gemaakt via deze website. Vanaf dat moment kunt u stemmen op uw favoriete boom! (Stemmen kan tot 16 oktober, 12.00 uur.)

Gaat u uw buurt, woonplaats, provincie op de kaart zetten? Stem!

European Tree of the Year
In 2018 won de Troeteleik, het ijkpunt in de middenberm van de A58, de verkiezing met een ruime meerderheid aan stemmen.
Meer weten over de uitslag in 2018? Lees verder.
De verkiezing van De Boom van het Jaar maakt onderdeel uit van de Europese Tree of the Year. De Troeteleik was de Nederlandse inzending voor de Europese verkiezing in 2019. Deze snelwegboom is geëindigd als 7e met ruim 16.000 stemmen. De winnaar in Europa is De Amandelboom van de besneeuwde heuvel in Pécs, Hongarije geworden met ruim 45.000 stemmen.

De vakjury bestaat uit:

Prof. dr. ir. Frits Mohren, hoogleraar bosecologie en bosbeheer aan de Wageningen University & Research (WUR). Hij is gespecialiseerd in de groei van bomen en bossen in relatie tot bodem en klimaat.
Gerbrand Bakker, auteur. Hij schreef onder meer de jeugdroman ‘Perenbomen bloeien wit’ en de literaire roman ‘Boven is het stil’ die tevens is verfilmd. In zijn boeken geeft Bakker een beeldende omschrijving van het landschap waarin het verhaal zich afspeelt.
Beatrix Kleuver, tuinontwerper en interior decorator. Medeoprichter van het magazine Seasons en auteur van het boek Country Chic.
Paul Makken, adviseur public affairs ANWB
Rentmeester Maaike Brasz schuift namens SBNL Natuurfonds aan bij de jury. Zij is verantwoordelijk voor dit project.
Roerdaljournaal.nPosted in: algemeen, roerdalen