pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 21, 2014 9:19 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wat verandert er in de zorg in 2015?

Roerdalen – De koning heeft gesproken, het koffertje is gepresenteerd en de maatregelen van het kabinet voor 2015 zijn bekend. Ook dit jaar staat er een lijst aan wijzigingen klaar voor je zorgverzekering & de zorg in 2015. Wat betekenen deze veranderingen voor jou?

Wat verandert er in 2015

Wat betekent dit voor je portemonnee?

In het komende jaar wordt onze basisverzekering flink uitgebreid met een aantal specialistische behandelingen en geneesmiddelen, ook zal het één en ander omgegooid worden binnen de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten.(AWBZ) Wat betekent dit voor jou en je portemonnee?

Laten we beginnen met het belangrijkst; De zorgpremie stijgt dit jaar 114 euro per persoon per jaar. Dit komt neer op zo’n tien euro per maand. Het eigen risico zal stijgen van 360 naar 375 euro.

De zorgtoeslag voor de laagste inkomens gaat omhoog. Zij zullen dus gecompenseerd worden voor de hogere premie en de stijging van het eigen risico. Mensen of gezinnen met een hoger inkomen die nu nog wel zorgtoeslag ontvangen, zullen minder of helemaal geen zorgtoeslag meer krijgen.

Waarom stijgt de premie?

Dit ligt aan twee dingen: Allereerst doordat van zorg die AWBZ momenteel regelt, binnenkort een behoorlijk deel wordt afgedragen aan de basisverzekering. Hieronder vallen onder andere thuishulp, zorg voor slechtzienden, slechthorenden en doven en opnamen in geestelijke gezondheidsinstellingen.

Verder wordt de zorgverzekering aangevuld met de volgende tegemoetkomingen:

– Reiskostenvergoeding voor orgaandonoren. In 2015 wordt dit vergoed door de persoonlijke verzekeraar.

– De NIPT(Niet Invasieve Prenatale Test), een test om eventuele afwijkingen te vinden bij een ongeboren kindje.

– Een aantal medicijnen en behandelingen dat onder andere ingezet wordt bij chemotherapie, voor patiënten die aan een auto-immuunziekte lijden.

– Langere bedenktijd voor mensen die in het ziekenhuis geopereerd zijn. Volgend jaar is er na de operatie een week tijd om te besluiten of je nazorg in een verpleeghuis zou willen.

Ook blijkt dat werkgevers de afgelopen jaren teveel hebben betaald voor de zorgpremie. Werkgevers dienen voor elke individuele werknemer een premie te bekostigen, op basis van hun inkomen. De Zorgverzekeringswet vertelt dat zij op jaarbasis de helft van de zorgkosten moeten verschaffen. Dit jaar was dat aanzienlijk meer. Hier zouden ze in 2015 compensatie voor moeten krijgen.

Wat verandert er in je basisverzekering?

Jammer genoeg stopt het niet bij het uitbreiden van je zorgverzekering. De basisverzekering wordt namelijk een stuk soberder. Een aantal vergoedingen zullen verdwijnen, waaronder geestelijke gezondheidszorg voor minderjarigen. Hieronder valt onder andere zorg voor autistische kinderen, of kinderen met ADHD. In 2015 zal de gemeente deze zorg onder haar hoede nemen. Ook is er een kans dat de vergoeding voor zorg buiten Europa volgend jaar verdwijnt. Vergoeding voor zorg binnen Europa blijft wél via de basisverzekering gaan.

Waar moet ik op letten bij het overstappen?

Het eerste dat van belang is als je wilt overstappen is het bepalen van je prioriteiten. Welke zaken vind jij belangrijk en zou je graag gedekt zien?

Als je veel waarde hecht aan een vrije keuze van zorgverlener is het prettig om een restitutiepolis te hebben. Vind je het wel zo makkelijk als de rekening van je zorg meteen naar je zorgverzekeraar gaat, dan past een naturapolis beter bij je. Ook is er sinds 2014 de budgetpolis.

Als je dit jaar weinig zorgkosten verwacht en niet zit met een beperkte keuze in ziekenhuizen, kan je veel geld besparen met een ‘budget-zorgverzekering’. Deze polissen zijn goedkoop en daarom ook populair. Maar wie niet let op de kleine lettertjes, kan bij de zogenaamde budget-polissen voor hoge onverwachte kosten komen te staan.

Een andere afweging is inschatten hoe veel zorg je nodig hebt. Ben je vaak ziek of praktisch nooit? Als je denkt dat je relatief weinig zorg behoeft, kun je overwegen om een hoog vrijwillig eigen risico te nemen. Hiervan is het voordeel dat je maandelijkse premie een stuk lager is. Wel is het nadeel dat als je ziek zou worden, je een hogere som zelf zal moeten betalen. Verder: Er zijn verschillende soorten zorg die niet binnen het basispakket vallen. Hieronder vallen onder andere psychotherapie, fysiotherapie en tandartsbehandelingen. Dit soort zaken kunnen aanvullend verzekerd worden bij een zorgverzekeraar.

Wanneer kan je overstappen?

Half november kan je weer overstappen van zorgverzekering. Je huidige verzekeraar zal in de loop van die maand een nieuw aanbod opsturen voor de zorgverzekering 2015. Maar of dat dan het béste aanbod is? Dat is maar de vraag. Vermoedelijk heb je ergens anders een lagere premie, of een betere dekking.

Bekijk het eens op Zorgkiezer.nl. Hier kun je praktisch en snel je zorgverzekering vergelijken met anderen. Zo kun je kijken welke voor jou het goedkoopst is. Hiermee kun je honderden euro’s besparen! Op Zorgkiezer staat namelijk de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan

– See more at: http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekering2015/wat-verandert-er-voor-onze-zorg-2015/?

Geschreven door Babette MouallemPosted in: roerdalen