pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 16, 2020 8:45 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: “Weer en klimaat anders”: ook in Posterholt ( deel 1)

Het weer is een van de meeste thema’s, die bij een spontaan gesprek aan de orde komen. Daarom besteden we hier de komende tijd aandacht aan de weers- en klimaatsveranderingen, waarmee we de laatste jaren geconfronteerd worden. Dat gebeurt op deze plek in enkele afleveringen onder de titel “Weer en klimaat anders”. Ook in Posterholt zullen we met die wijzigen in het weerbeeld te maken krijgen. En ook de gevolgen zijn niet gering.

De metereologen van het Koninklijk Nederlands Metereoligisch Instituut (KNMI) hebben er voor door gestudeerd, hanteren allerlei modellen en vergaren veel gegevens; voorts staan ze constant in verbinding met collegae in het buitenland om zo een zo goed mogelijk klimaat- en weerbeeld
te scheppen voor nu en in de toekomst. Hulpmiddelen als Buienradar en Weer on line bijvoorbeeld vinden we al zo vanzelfsprekend op onze mobieltjes, terwijl ze toch bij de grote uitvindingen van de laatste decennia behoren.
Als bron voor deze serie dient dus het KNMI dat daarbij steeds zorgvuldig te werk gaat en nauwkeuriger voorspelt!

Voorbeelden te over:hadden de boeren vroeger maar wat graag geweten wanneer er een langdurige droogte of regenperiode – tot wel 14 dagen vooruit – zou zijn, in verband met oogsten, hooien of beregenen. Of particulieren hadden. maar al te graag ook 3 uur vooruit kunnen kijken of een wandeling of fietstocht nog zonder regenkleding te maken was geweest.

De betrouwbaarheid can weersvoorspellingen worden steeds beter en nauwkeuriger.

Het KNMI geeft met klimaatscenario’s informatie over het toekomstige klimaat. De scenario’s kunnen helpen ons land bereikbaar, leefbaar en veilig te houden. Enkele feiten, die we totnu toe moeten aanvaarden…
:
////In 2085 stijgt de zeespiegel met 25 tot 80 cm aan onze kust.

//// De laatste drie decennia waren de warmste in 1400 jaar.

//// In 2050 is nog maar 2.0 tot 0,2 % kans op een Elfstedentocht, in tegenstelling tot nu: nu is die kans nog 15%.

Resumerend : wat is de Invloed van het klimaat: wat betekent dit nu voor de veiligheid, gezondheid en welke maatregelen zijn nodig. Daarover een volgende keer.

(.JB.)Posted in: algemeen, roerdalen