pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 27, 2014 8:32 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wildzwijn-affaire: boa levert in

Weert – Acht wilde zwijnen werden door de brandweer op zondag 14 september uit de Zuid-Willemsvaart gehaald. Vijf daarvan bleken reeds overleden. De drie nog levende dieren werden ter plaatse door een jachtopzichter doodgeschoten. Dit leidde tot grote publieke commotie.

De politie heeft naar de gang van zaken een onderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat de jachtopzichter niet geheel conform de voorschriften had gehandeld. Hij had volgens de van toepassing zijnde Valwildregeling eerst in overleg moeten gaan met de politie.

Regeling
Op grond van deze regeling kan tegen dieren worden opgetreden wanneer er sprake is van gevaar voor de openbare orde, voor mensen of voor dieren. Uit later onderzoek bleek dat de drie zwijnen zoveel water in de longen hadden gekregen dat zij daaraan binnen niet al te lange tijd zouden overlijden. De reddingsoperatie zelf had ook al voor veel stress bij de dieren gezorgd.

BOA
Naar aanleiding van alle ophef heeft de jachtopzichter zijn BOA–legitimatie bij de politie ingeleverd. Hij zal niet meer als zodanig optreden. De politie heeft een bestuursrechtelijke procedure ingezet ten aanzien van het wapenverlof. De man zal ook niet meer als jachtopzichter functioneren.Posted in: politie