pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 19, 2019 8:13 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u… (extra) Wat is nu eigenlijk PFAS- probleem ?

Roerdalen – in een aflevering van Wist u… extra op de site Roerdaljournaal.nl: aandacht voor het PFAS-probleem: wat is het?

Wust u…

…dat Nederland vandaag (19 dec 2019), gesteund door vier andere landen,in Brussel in de persoon van minister Van Veldhoven tijdens een vergadering van milieuministers bekend het initiatief te nemen het PFAS-probleem aan te pakken.
…dat dagblad de Tekegraaf dat thans bericht.

…dat PFAS een verzamelnaam is voor meer dan 4700 door de mens gemaakte chemische stoffen.
…dat deze stoffen – zo bericht ook de Telegraaf zijn extreem moeilijk afbreekbaar als ze eenmaal in het milieu zitten en dat heeft gevolgen voor mens en dier.
..dat ophoping van PFAS-verbindingen in het lichaam, bijvoorbeeld door vervuild drinkwater, verhogen de kans op bepaalde soorten kanker en zijn ook schadelijk voor de ontwikkeling van ongeboren kinderen.

… dat PFAS zit in allerlei soorten producten, van anti-aanbaklagen in pannen tot waterafstotende spray voor leren kleding, blusschuim en vetvrijpapier waarin hamburgers worden verpakt. In Noorwegen zijn verhoogde concentraties PFAS in de bossen aangetroffen vanwege de wax waarmee ski’s voor het langlaufen worden ingesmeerd.

..dat PFAS werd recent berucht omdat het werd aangetroffen in de Nederlandse bodem waarna de bouw en grondvervoer tot stilstand kwam. Van Veldhoven hanteerde zo’n strenge norm dat er niets meer kon. Inmiddels is die marge fors opgehoogd zodat in de praktijk de schop weer in de grond kan.

…dat Desalniettemin Nederland vindt dat er een enorm PFAS-probleem is. Juist de laatste zes jaar is veel meer duidelijk geworden over de schadelijkheid van deze stoffen, benadrukken betrokkenen. „Hoe meer we weten, hoe meer we zeggen ’we hadden moeten ingrijpen’”, zegt een bron.

..dat de vraag rijst: Hoeveel en welke producten verboden worden is nog niet te zeggen. Wat als wel en niet essentieel wordt gekenmerkt wordt onderdeel van de onderhandelingen. Het hele traject is er sowieso een van lange adem. Voordat het verbod in de EU kan ingaan, zijn we waarschijnlijk drie tot vier jaar verder schatten experts.Posted in: algemeen, roerdalen