pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 28, 2020 12:00 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: ( Wist u … in 2020) Posters Journaal:… ronde 11 van “Herken ’t Posters”, de wegenwacht geeft accu-tips enz.

..

Wist u…

….dat de gemeente Roerdalen kennelijk geschrokken is van de verkeerssituatie op het einde van de Heerbaan want er zijn borden met het parkeerverbod aan een kant van de weg geplaatst, en ook markeringen aangebracht.
…dat ook het personeel van betonfabriek Geelen kennelijk opdracht gekregen heeft zoveel mogelijk op eigen terrein te parkeren.
…dat op zijn beurt Geelen toestemming heeft gegeven om clientèle van cafetaria/friture Mr Johnny – zolang dan vanwege corona niet doorkruist wordt/is – ’s avond en in het weekeinde te laten parkeren op zijn parkeer-terrein; de verbinding met de zaak van Mr. Johnny langs de bejaardenhuisjes is enkele tientallen meters. Overigens kan dit dus alleen wanneer de zaak geopend is. Maar ook hier geldt – wanneer we dit schrijven – voorlopig nog een bestel/bezorgservice, net als bij de andere Posterse frituren: Eethoek de Donck, Friet Enzo (Irenelaan); De Gastronoom (bezorgservice niet bekend)

Foto vuilniswagen met VROUWEN

…dat we nu in plaats van een Kiek Toen foto een Kiek Doa-foto hebben gekregen van een Posterholtenaar die op vakantie is en de vragenlijst van de dialectwoorden mist. Maar u weet – en hij bij deze nu ook – dat dt Journaal ook elke week verschijnt op de site: www.roerdaljournaal.nl
We laten u raden uit welk land deze toch wel zeer geëmancipeerde foto ons is toegezonden: a. EGYPTE, b. ZWEDEN, C. VS D. POLEN . Oplossing volgende week.

…dat we verder gaan met aflevering 11 van de wekelijkse kwis ‘Herken’t Posters”. We geven weer meerdere mogelijkheden als antwoord, maar er is er slechts één goed. Oplossingen graag voor dinsdag as insturen per mail ([email protected]) of in de brievenbus bij Cube Computers stoppen (Hoofdstraat 83) en elke inzender krijgt een mooi boekje met Limburgse woorden en gezegdes. Dus wees er snel bij. U kunt de oplossing ook in de winkel afgeven dan krijgt u het boekje meteen mee of u kunt het in de loop van de week afhalen bij Cube Computers.

Ronde 11:

VRAGEN SERIE 11
Wat is de Nederlandse vertaling voor de volgende woorden/uitdrukkingen:

Vraag 61:
wat betekent: nieks oppe tandj höbbe​​
a. geen gaatjes hebben;
​​b. arm zijn;​
c. geen eten hebben ;​
d. niets te zeggen hebben

Vraag 62:
wat wordt bedoeld met: dao haet’r wils van​
a. dat wil hij graag; ​b. daar heeft hij verstand van; ​c. daar heeft hij baat bij; ​d. daar heeft hij spijt van

Vraag 63:​
wat is: ein träöt​

a.toeter;​ b. zak ;​​ c. blaasbalg;​ d. traan

Vraag 64:
​wat wordt bedoeld als gezegd wordt:

prazelder

​a. puzzelaar; ​b. knoeier;​ c. scharrelkip; ​​d. babbelaar

Vraag 65:​
wat betekent: ich sjiet dich get​
a. ik stuur je wat;​ b. je kan de pot op; ​c. ik vind je een lafbek; ​​d. ik geloof je niet

Vraag 66:​

wat bedoelt men in Postert met:

oetsjoebe​

a. uitkafferen; ​​b. uitschuiven;​​ c. smalen;​ d.. schoenen uitrekKen
—–

hier nu FOTO WEGENWACHT van vorige week(is me niet teruggevonden, had ik wel om gevraagd maar is bewaard bij jullie? Zoniet graag bericht Foto ook in uw bezit?)

..dat we van de ANWB 5 tips kregen hoe je je auto-accu fit houdt in deze coronatijd en Komende koudere periodes.

…dat door de corona-crisis pakken we steeds vaker de auto, ook voor korte ritten. Het najaarsweer zit ook niet mee (regen, kou, mist, wind) en dat maakt ook dat we steeds vaker kiezen voor de auto, zelfs al weten we dat korte stukjes rijden niet zo goed is voor de accu en de motor. Daarom hebben we 5 tips voor je om accuproblemen (en de bijbehorende accu-stress) te voorkomen

…dat wanneer er voornamelijk korte ritten worden gemaakt heeft de accu veel meer te lijden; hij moet regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de kans niet om volledig opgeladen te worden. En als je veel stroomverbruikers aan hebt staan, zoals stoelverwarming, achterruitverwarming en de blower, raakt de accu ook sneller leeg. En laten we die zaken in het najaar nou net veelvuldig gebruiken.

…dat het zo kan zijn dat je op een dag in de auto stapt en deze niet start. Dat is met dit najaarsweer nou niet bepaald een pretje

…. dat tip 1 luidt: beperk het stroomverbruik. Zo min mogelijk stroom gebruiken tijdens het rijden is noodzakelijk als er veel korte ritjes gereden worden. Denk er dan aan om je stoelverwarming, achterruitverwarming, verlichting en ventilator zo min mogelijk gebruiken.

..dat tip 2: is: maak je rit langer. Het kan helpen om je korte rit soms iets langer te maken. Ga je bijvoorbeeld boodschappen doen? Misschien kun je het combineren met een ander klusje zodat je wat meer kilometers maakt. Zo krijgt de dynamo de kans om de accu op te laden.

…dat tip 3 is: rij in een lage versnelling. In een lagere versnelling blijven rijden zodat de motor een wat hoger toerental draait helpt mogelijk ook. Uiteraard is op tijd schakelen bij langere ritten beter voor een laag brandstofverbruik, maar als je motor nog niet warm is dan kan te snel schakelen naar een hogere versnelling de motor vervuilen.

…dat tip 4 luidt: rij 1x per week 10-20 kmZowel voor de accu als voor de motor is het beter af en toe een wat langere afstand te rijden. Dan wordt de motor lekker warm en dan werkt deze beter. Voor een auto met benzine motor is wekelijks een ritje van 10-20 km voldoende om de motor plus de accu gezond te houden.

…dat dit slot tip 5 is: laat je accu checken. Bijvoorbeeld bij je garage. en als lid van de Wegenwacht kun je gratis je accu laten nakijken door de Wegenwacht. Dat is handig, want zo kun je problemen en stilstaan door een lege accu voorkomen! Met behulp van speciale meetapparatuur bepaalt de Wegenwacht de conditie van je accu en geeft je advies.Heeft je accu het onverhoopt toch opgegeven? Dan kun je natuurlijk altijd de Wegenwacht inschakelen. Check wel even of Woonplaats Service in jouw pakket is inbegrepen mocht je auto in je eigen omgeving tot stilstand zijn gekomen.Zou jij pech door een lege accu willen voorkomen? Smart Driver geeft je een seintje als hij (accu)pech ziet aankomen.

kadertje

————–
De letters van onderstaande naam en
voornaam vormen ook zijn beroep:

Loi Jutrans

(oplossing volgende week)
———————————-

…dat we, zoals gebruikelijk, besluiten met de oplossing van puzzel “Herken ’t Posters”. De prijswinnaar van de waardebon van 10 euro, beschikbaar gesteld door….., is na loting is geworden:…………………………………………………………………

En nu de oplossing van SERIE 9 is:
Wat is de Nederlandse vertaling voor de volgende woorden/uitdrukkingen:
Vraag 49:​Paol hawte​1. een paal vasthouden;​​2. aanwezig blijven; ​3. standhouden; ​​4. woord houden

Vraag 50:​Emes de wits biehawte ​​1. iemand wantrouwen; ​2. iemand op de hoogte houden; ​3. iemand achter de vodden zitten;​4. ​iemand respecteren

Vraag 51:​ Kloesters:​1. boeien; ​2. kloosters; ​3. kluizen; ​4. grendels

Vraag 52:​Koeks:​​1. biscuitjes;​2. blut;​​3. koks; ​4. bruinverbrand

Vraag 53:
​Oussjoes:​1. gajes; ​2. uitjes; ​3. omslag​4. bocht

Vraag 54:
​Häöf: ​​1. boerderijen; ​​2. hoofd; ​3. hoeden; ​4. hefboom
============================
De juiste antwoorden:
Vraag 49: 2; Vraag 50: 3; Vraag 51: 1; Vraag 52: 2; Vraag 53: 4; Vraag 54: 1

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

—————————————-Posted in: algemeen, roerdalen