pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 27, 2019 6:59 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Wist u…( week 17 in 2019) met loeren naar de boeren in Roerdalen zondag en Koningsdag vandaag, zaterdag

Wist u…

…dat zaterdag Koningsdag is met in elk dorp of stadsdeel vooral veel Oranje-activiteiten voor de jeugd, zo ook in de gemeente Roerdalen: de dag tevoren zijn de koninklijke onderscheidingen tijdens de jaarlijkse lintjesregen uitgereikt.

…dat in Posterholt de Koningsdag in en bij het KA-huis is en zaterdagmorgen begint met o.a. een ontbijt, fiets versieren thuis of bij KA en om 13 uur een korte Oranje-optocht. ’s Middags zijn in de KA-weide jeugdspelen in een spellencircuit en een tombola. Voor de ouders is er een terras. Onderdeel van het spellencircuit is het versieren van de meiboom, die aan het begin van de avond op de oude markt wordt geplaatst. De organisatie berust bij het Oranjecomite. Medewerking verlenen verder harmonie Wilhelmina en schutterij St Mathias/Cornelius en die laatste presenteert dan eveneens het nieuwe koningspaar.

…dat zondag 28 april weer het evenement Loeren bij de boeren is van 10.30-16.30 uur en deze negende editie vindt het plaats in de gemeente Roerdalen.

… dat u dan kennis kan maken met de sector door op heel gevarieerde agrarische en aanverwante bedrijven een kijkje te nemen. Samen met u en de zeer enthousiaste deelnemers willen we er weer een onvergetelijke dag van gaan maken, aldus de deelnemende bedrijven.

…dat het gaat om nieuwe ontwikkelingen en verbeterde bestaande producties. U kunt er ook gratis proeven en dergelijke en u krijgt natuurlijk uitleg.

…dat de patissier/banketbakker van Heel Holland Bakt op een van de locaties aanwezig is en op een andere een kok voor het maken van hapjes.

…dat u op elk van onderstaande deelnemende bedrijven kunt starten: of wel met de fiets (route-lengte in totaal plm 25 km) of u legt het traject met de auto af.

…dat de deelnemende bedrijven er veel werk van gemaakt hebben om u een aangename dag of deel ervan te bezorgen: u moet niks maar u mag een of meerdere bedrijven bezoeken of allemaal. En het proeven is gratis.

…dat we onderstaand de deelnemende bedrijven weergeven met hun specialismen :

…dat we beginnen in Herten waar het Fruitbedrijf van de familie Hermans is met een verswinkel met behalve fruit oo,k brood, kaas en vlees; kies wat het seizoen biedt en patissier/banketbakker Cas van het tv-programma “Heel Holland Bakt’ is zaterdag aanwezig om zijn baksels te laten proeven.(www.hermansfruit.nl)

…dat een andere deelnemer het Tuinbouwbedrijf van de familie Heemels Muytertweg 27, Herkenbosch is, waar u alles kunt zien wat er met de teelt van knolselderie gebeurt: hier is een kok aan het werk om u gerechtjes te laten proeven. Thans heeft Heemels zich toegelegd op sperziebonen en selderie. Ook is er een hebbedingetjes-winkel en zijn kinderactiviteiten (www.heemelsagro.nl)rercieboonen

….dat tussen twee Natura 2000 – gebieden ligt Melkveehouderij, familie Wolters,
Herkenbosserweg 3, te Vlodrop met liefst 120 melkkoeien en 60 stuks jongvee. Sinds vorig jaar produceeert men zogenaamde vlog-melk. Dat houdt in dat de koeien alleen nog maar gen-techniek-vrij voer krijgen, waardoor er op een verantwoorde wijze verse melk dagelijks geproduceerd wordt. Voor de kids is er een springkussen, kleurplaten en kalfjes aaien

…dat aan de Roer in Vlodrop de deur wagenwijd open staat op het adres Grootestraat 49 bij boerderij Hoeve/Landwinkel Schurenhof van de familie Meijers. Er wordt rabarber en asperges geteeld en kleinvee gehouden. Naast groente en fruit is het assortiment ambachtelijke streekproducten groot in de winkel. Er is verder een terras met koffie en vlaai. Tijdens deze dag worden er ook schapen geschoren onder de klanken van accordeon-muziek en er zijn er allerlei kinderactiviteiten. (www.schurenhof.nl)

…dat in het fraaie Roerdal een volgende deelnemer is: Bloembollen- en akkerbouwbedrijf Hoeve Moorsel, familie Wolters, Bergerweg 48, Vlodrop. De Hoeve, oorspronkelijk daterend uit 1800 heeft beeldbepalende kastanjebomen en de fam. Wolters woont er al een eeuw. Vanouds is het een gemengd bedrijf met aspgergesteelt en men is zich de laatste jaren gaan specialiseren in de teelt van conservengroente en vaste planten:dicentra’s, pioenrozen en astilbe. U kunt er prachtig genieten van het Roerdal met de insecten-kruidenrijke weilanden.

…dat Waterschap Limburg, Dagadres: Bergerweg 48, Vlodrop met 1400 stuwen zorgt voor verantwoord waterbeheer in zomer en winter en de agrariërs adviseren hoe het water zo optimaal mogelijk te gebruiken en schoon te houden.

…dat verder meedoen aan deze aflevering van Loeren bij de boeren de Rundveehouderij is van broer en zus Houben,
Waarderweg 85, Sint Odiliënberg. Zij exploiteren als hobby een kleine kudde Lakenvelder runderen (herkenbaar aan het witte “laken” over het middenlijf). De Lakenvelder is een zeldzaam rundveeras. Tijdens deze dag is ook de Lakenvelder Rundveevereniging met info van de partij en is er een stand met info over andere aktiviteiten tot Burkina Faso-ontwikkelimgswerk toe. Er is koffie en vlaai en ook voor kinderen zijn er activiteiten.

…dat het thema van deze dag bij de deelnemers is: Natuurinclusieve Landbouw en alles is gratis; routekaarten zijn bij elk deelnemend bedrijf verkrijgbaar.

…dat we besluiten met Posters dialect: zjwarrte miemerte ( = zwarte bessen); gekruuje( ( = kruiden); det vleisj mosse dugtig kruuje ( = dat vlees moetflink gekruid worden); dem mosse ut aandoon ( = daar moet je je voor inspannen om iets te bereiken); loat reube root moos zeen (= doet er niet toe); verkesgeluk Lubbe (= heel veel geluk hebben).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans).Posted in: algemeen, roerdalen