pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 2, 2020 8:10 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u…( week 22 in 2020) met oa brief van moeder Corona-verpleegster: te laag betaald…, meneer

Hosters Journaal:….honger tot onger de erm..
Wist u…

…dat u eerder al wat info kreeg over de drie primeurs die Postert de laatste tijd beleefde. Vooreerst blijven we bij de renovatie van het leefgebied van de vlinder, die in heel Nederland alleen in Posterholt voor komt!
…dat naast de eerdere publicatie de Vlinderstichting daarover meldt: “De enige populatie van het donker pimpernelblauwtje in Nederland vliegt op een wegberm bij het dorp Posterholt”.
…dat het donker pimpernelblauwtje ( zie foto) een vlinder is met een bijzondere levenswijze. De vrouwtjes zetten de eitjes enkel op de bloemhoofdjes van grote pimpernel af. De rupsen verlaten na ongeveer vier weken de waardplant en laten zich door een werkster van een specifieke mierensoort, de gewone steekmier, naar het nest dragen”.
…dat “ze nou daar leven van de mierenlarven, overwinteren en verpoppen in het volgende jaar. Om deze populatie goed te kunnen beschermen is in de omgeving van Posterholt nieuw leefgebied ontwikkeld. Via een aantal wegbermen kunnen de blauwtjes van hun oude naar het nieuwe leefgebied migreren.”

..dat de Vlinderstichting verder daarover meldt: “Nu werden er werkzaamheden gepland op een fietspad langs een van de bermen,die als verbinding waren aangewezen. De provincie Limburg, De Vlinderstichting, de gemeente Roerdalen en de aannemer STRABAG hebben samen een methode bedacht om met minimale verstoring de vervanging van het asfalt te realiseren, zodat het leefgebied van het donker pimpernelblauwtje er niet door wordt aangetast.
…dat men als volgt te werk ging: “Het asfalt is zorgvuldig verwijderd om de berm niet te verstoren. De berm van het fietspad dat moest worden gerenoveerd bestaat aan de ene kant uit een vlakke strook met een greppel met veel variatie in microklimaat zoals mieren het graag hebben. Aan deze zijde mogen zeker geen ingrepen plaatsvinden. De berm aan de andere kant is droog en minder geschikt voor de soort. De Vlinderstichting heeft de grote pimpernel en de mieren in de berm onderzocht en het bleek dat beide soorten veel in de berm voorkomen, tot vlakbij het huidige asfalt.”

…dat er tot slot bijna precisiewerk verricht werd: “Bij de verwijdering van het asfalt dat er nu ligt en bij alle andere werkzaamheden (zie foto bij brug) mocht de berm niet worden verstoord of bereden worden. En machines en materiaal mochten er niet worden geplaatst. Om het asfalt zo te kunnen verwijderen dat de berm onbeschadigd blijft, is het op een halve meter vanaf de berm doorgezaagd. Het was een bijzonder project, maar de aannemer was er zeer serieus mee bezig. Er is een zogenaamde toolbox-meeting op de locatie gehouden waarbij alle ins en outs door een medewerker van De Vlinderstichting werd verduidelijkt. De verbindingsbaan langs het fietspad zal verder versterkt worden door een strook met hooiland aan de overkant van de sloot aan te leggen. Daar wordt een zaadmengsel toegepast met plantensoorten uit de directe omgeving met onder andere de grote pimpernel. We zijn heel benieuwd wanneer de donkere pimpernelblauwtjes het fietspad zullen gaan gebruiken.” Tot zover de Vlinderstichting.
…dat verder op de pagina “Even voorstellen.. “ de nieuwe lokatie/vestiging van Vijo Cuisine en andere noviteiten van deze cateraar uitgediept worden.

…dat nog resteert de derde primeur, die Posterholt beleefd heeft: het mini-concert door elke muzikant van de Posterse harmonie Wilhelmina van huis via de moderne internetcommunity-technieken. Inclusief dat allemaal nstuurlijk onder leiding van dirigent Guido Swelsen, die u op de foto ergens bovenin kunt ontwaren; duidelijker herkenbaar op de foto – genomen vanaf you tube – zijn andere muzikanten, onder wie voorzitter Mart Jansen en klarinettist Eric Cuijpers enz.( zie foto) Dat gebeurde neu. Een écht concert geven zat zitbank er voorlopig nog niet in. Balen voor de luisteraars.


…dat ook voor de muzikanten die het samen muziek maken toch wel erg missen. Omdat glas altijd half vol is en je altijd moet blijven lachen, presenteert Wilhelmina Postert deze zondagmiddag tóch een mini-concert. Veel plezier met ‘Same Apart’!
Met veel dank aan Eric Moors voor de mooie montage en aan alle deelnemende leden voor het meedoen.
…dat u het mini-concert van de Posterse harmonie Wilhelmina kunt beluisteren via you tube en wel als volgt:https://youtu.be/9e7LB4FTcmI
..
…dat we – vanwege de ruimte – het tweede deel van de Gezond Eten-serie even moeten opschuiven.

…dat we enkele publicaties u niet willen onthouden in deze “corona-tijd” om een evenwichtig politiek beeld te krijgen of te behouden. Een aangrijpende en helaas betreurenswaardige situatie, waarover best Kamervragen gesteld zouden moeten worden, vinden wij als Posters Journaal. Toegezonden door een lezeres die een warm pleidooi houdt voor het nieuwe kwartaalblad Sara50+ met een aantrekkelijk jaar introductie-abonnement van 2 tientjes. Zie internet sara50+

…dat we niet voorbij kunnen aan carona deze keer
Dat in dat verband hier een hartekreet volgt van een moeder van een verpleegkundige in het nieuwe kwartaalblad voor senior vrouwen Saar 50 Mark …dat de brief als kop heeft: Rutte: Nu vindt u mijn dochter ineens een held? Ga toch weg
…dat de brief als intro heeft:
“ Hennie’s dochter Jip (26) werkt als verpleegkundige in het ziekenhuis. Jarenlang werd er door het kabinet nauwelijks omgekeken naar noodkreten vanuit de zorg. En nu heeft premier Rutte het ineens over ‘helden’. Daar wil Hennie graag iets over zeggen.
…dat de brief luidt:

Beste Mark,

Mijn dochter stuurde me net een foto vanaf haar werk. Ingepakt in een wit pak. Haarnetje op, mondkapje voor en beschermende bril op haar neus. Ze is klaar om een werkdag van 9 uur in te gaan. Ze is eigenlijk opgeleid tot oncologie-verpleegkundige, maar sinds de corona-crisis is het alle hens aan dek. Dus werkt ze sinds een week op de speciale corona-unit van het ziekenhuis.

…dat de brief vervolgt: Mijn dochter zit op dit moment middenin de frontlinies. Zij is een van de ‘helden’ waar u het in uw persconferenties de hele tijd over heeft. U prijst haar en haar collega’s omdat ze ‘essentieel zijn’ voor onze samenleving. En ik kan alleen maar denken, goh, komt u daar nu pas achter. Want de afgelopen jaren hebben u en uw partij mijn dochter anders mooi laten zitten.

Morgenochtend komt mijn dochter thuis na haar nachtdienst. Bij ons. Ze woont namelijk niet op zichzelf. Dat zou ze heel graag willen, maar met haar salaris is het onmogelijk om een huis te kopen. Voor sociale huur komt ze trouwens dan weer niet in aanmerking, evenmin als voor de inkomenseisen voor particuliere huur. Dus is ze 26, werkt ze al vier jaar fulltime in een extreem zwaar beroep, en woont ze nog thuis. Bij haar ouders, die allebei 60+ zijn. Daarnaast heeft haar vader trouwens ook astma. Dus ja, we zijn best bezorgd.

…dat de moeder verder signaleert:

Mijn dochter ziet elke dag op haar werk wat het virus met mensen doet. Ze is doodsbang ons te besmetten. Dus in plaats van thuis uit te rusten en goed bij te kunnen komen van haar werk, zit ze 95% van de tijd op haar kamer. Zelf-isolatie. Wanneer ze naar de wc is geweest of de badkamer heeft gebruikt, staat ze erop deze te ontsmetten. Ze eet apart van ons, want ze wil geen risico lopen ons te besmetten. Ze zit niet meer met ons in de woonkamer. In de gang loopt ze met een boog om ons heen.

….dat de moeder van Jip vervolgt: Beste Mark, de afgelopen jaren heeft uw eigen VVD jaar in jaar uit gesneden in de zorg kosten. Bezuinigingen, bureaucratie, geld dat in managementlagen blijft hangen. En dit alles maakt de zorg geen aantrekkelijke loopbaan, waardoor de tekorten alleen maar verder oplopen. Regelmatig hoor ik van mijn dochter over collega’s die bezwijken onder de werkdruk. En inmiddels vraag ik me al bijna niet meer af óf dit mijn dochter ook gaat gebeuren, maar wanneer.

…dat de brieschrjfster besluit: “Dus wil ik een ding aan u vragen, voor mijn dochter. Want die doet haar werk niet om ‘heldhaftig’ gevonden te worden door u. Die doet het niet voor het geld, of voor een keer applaus om 8 uur ’s avonds. Zij doet het omdat ze mensen wil helpen. En daarom vraag ik u: help haar ook. Niet nu, maar juist als we uit deze crisis zijn. Zorg een beetje voor de zorg. Het is namelijk het belangrijkste wat we hebben, zoals u nu misschien eindelijk inziet.

Vriendelijke groet,

Een bezorgde, ontzettend trotse moeder

Had je nog nooit van het tijdschrift Saar gehoord? En je bent vrouw en (bijna) 50+? Nou, dat kan, want Saar is splinternieuw maar heeft in korte tijd onwijs veel fans opgebouwd. Word jij er ook één?
//////:::::

….dat we besluiten met Posters dialect:honger toet onger de erm (erg honger hebben); dit is eine waersje of waersjlap ( tegendraads iemand); D dae haet ze neet alle zeeve ( hij is niet goed snik).

(Copyright en samenstelling : Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen