pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 17, 2020 12:06 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u… ( week 25 in 2020)

Wist u…

…dat onlangs in het Posters Waekblaad een quizvraag te lezen was dat er eventueel nog twijfels zouden bestaan over de vraag met welke van genoemde dirigenten – Steven Walker of Dominique Schreurs – de harmonie het hoogste aantal punten op een concours behaald heeft in het verleden. Welnu, het hoogste aantal werd in 1999 behaald met Steven Walker: 331,5 van de 360 punten (omgerekend naar de huidige telling 92,08). In 1989 behaalde de harmonie met Dominique Schreurs één punt minder: 330,5 van de 360 punten, omgerekend 91,80). Beide keren kwam de harmonie uit – net als nu ook nog anno 2030 – in de superieure afdeling van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Tot zover de discussie over deze quizvraag welke van genoemde dirigenten in de 4 meerkeuze-antwoorden het hoogst aantal punten gescoord heeft.

…dat oud-lid en jarenlang harmonie-secretaris Wim Veelen het nog over de hele geschiedenis bekeek en daarover melding maakte in zijn 100-jarig jubileumboek van en over harmonie Wilhelmina. Veelen: “In het verleden werd wel twee keer hoger gescoord, namelijk in de derde afdeling van de LBM in Tungelroy in 1951: 333,5 punten (omgerekend 92,64) en in Weert in de tweede afdeling van de LBM in 1954: 339 punten (94,16), beide keren onder leiding van Jacques Zilvertand. Toch werd er twee keer nóg hoger gescoord, maar dat was bij KRO-concours in 1970 en 1971. Maar er werd toen door de jury beoordeeld in zeven categorieën, waarbij de extra categorie (presentatie/concentratie) maximaal 8 en minimaal 6 punten kon opleveren. Daar scoorde de harmonie met Leo Sevriens “op de bok”
in de superieure afdeling resp. 352,5 van de 408 punten en 338 van de 408 punten. Reken je deze punten weer om naar de huidige puntentelling: 86,5 en 82,8”. Waarvan acte.

…dat we nog even blijven bij bij de muziek. Harmonie Wilhelmina heeft besloten – vanwege de uitdijende coronatijd – de eerstvolgende editie van Amazing – een groots populair concert met diverse andere optredens van artiesten – een jaar verder door te schuiven. Dat wordt nu april 2022. Evenals de “Beste Buutte-middag”, die daarop traditioneel een dag later volgt

…dat er een verzoek kwam om nogmaals bekend te maken via welk kanaal op you tube het bijzondere “concert” van hoop en troost te beluisteren was vanuit de Posterse kerktoren. Dat werd zondag 26 april ‘s-morgens rond 11 uur gegeven door Thijs toeter Claessen en Stefan Engels uit Beegden/Heythuysen zoals zij dat ook elders vanuit diverse kerktorens enz gepresenteerd hebben: bekijk en beluister het hier nogmaals:
https://m.facebook.com/100040606417414/posts/269156021114610/?sfnsn=mo&d=n&vh=i

…dat later is vanuit de kerktoren ook eenzelfde muzikaal troost- en hoop-soloconcert gegeven door Posterholtenaar Dennis Bustin op trompet:een ook een trouw lid van de Posterse harmonie.

….

…dat we op deze plaats ook nog het 65-jarig huwelijksspaar Piet en Lies Schmits-Zeegers uit Posterholt feliciteren met deze bijzondere huweli jksmijlpaal. Het komt zelden voor dat een paar 65 jaar huwelijkstrouw kan herdenken; op naar de 7o jaar huweljjkstrouw!
Mmm
… dat de huishoudtip deze keert gaat over.. overlast wespen Dankzij dit eenvoudige trucje blijven ze echt weg

. dat het een punt van irritatie is voor velen met het mooie weer: wespen die op jouw lekkere hapje of drankje af komen. Door warm en droog weer zijn er uitzonderlijk veel wespen in ons land. Wespen kunnen aardig vervelend zijn en een wespensteek van flink pijn doen! Sla jij altijd zenuwachtig om je heen als je er eentje ziet? Niet meer doen! Dit maakt wespen juist agressief. Gelukkig zie je ze met deze slimme truc niet meer terug . Doe dit absoluut niet

… dat een feit is: Of het nu uit dierenliefde of uit zelfbescherming is, je moet een wesp nooit doden! Wanneer een wesp sterft, komt er een bepaald feromoon vrij waar andere wespen juist op af komen en erg agressief van worden. Je hebt dus niet alleen de dood van de wesp op je geweten, maar je hebt nu juist veel meer kans om gestoken te worden. Dit wil je dus absoluut niet. Maar hoe kom je dan van de vervelende wespen af? Dus lees je hoe je snel en gemakkelijk van wespen af komt.
Gelukkig is de oplossing super simpel en heb je het gewoon al in huis .,Terwijl wij juist gelukkig worden van de geur van verse koffie, hebben wespen er juist een hekel aan. Dus ben jij net lekker in de tuin aan het genieten bent van een hapje of drankje en wordt aangevallen door een wesp? Pak dan gewoon wat gemalen koffie uit je keuken!

…dat het zo werkt: Als je de koffie in de brand steekt, komt er een geurende rook vrij waar wespen een hekel aan hebben. Door deze geur weet je zeker dat er geen enkele wesp meer in jouw buurt komt! Pak een aantal vuurvaste kopjes of bakjes. Doe hier de gemalen koffie in en steek het aan. De koffie brandt zonder vlam. Er komt een dampende geur vanaf wat de wespen gegarandeerd op afstand zal houden Binnen no time ben jij van de vervelende wespen af.

…dat we de dialectwoorden doorschuiven naar volgende week

( Copyright en samenstelling :Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen