pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 1, 2020 12:01 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u…( week 27 in 2020)

Posters Journaal:…de pin drin houwe…

Wist u…

…dat we starten met het corona-nieuws en wel de waarschuwing van een Roerdalense senior, die vanwege haar privacy en huidige moeilijke omstandigheden onbekend wil blijven.

…dat ze niet alleen de waarschuwende vinger wil opsteken , maar zelfs de waarschuwende hand… En In het verlengde daarvan een trieste ervaring ook delen

…dat ze zelf het verhaal verwoordt: “Ik vertel deze gebeurtenis vooral om in de versoepelde coronatijd van nu, op te roepen om toch voorzichtig te blijven en de regels van de overheid te respecteren. Mijn zus van 62, die elders in Limburg woonde, was kerngezond, maar heeft het virus eind mei jl met de dood moeten bekopen. Op haar sterfbed heb ik haar moeten beloven zoveel mogelijk ruchtbaarheid te geven aan de virus ziekte en vooral de gevolgen ervan, om
de mensen te waarschuwen”.

… “dat ik bij deze al vast heb gedaan en ik ga nu verder met ervaringen rond en met mijn zus. Zij had bij een groot bedrijf een functie op het personele vlak. Zo ontving ze mensen die om hulp vroegen in haar spreekkamer. Daarbij is ze zeer waarschijnlijk besmet geraakt. Ook een mannelijke collega van haar enkele weken later, maar die was 25 jaar jonger en raakte lang niet zo ziek als mijn zus. Als je in een hulpteam werkt met vis-a-vis contact is het risico op besmetting groter, zo constateerde ze zelf ook nuchter”.

( hier tekening coronavirus – in uw bezit/archief))

…dat de Roerdalense vervolgt: “Dit speelt in de tijd dat ‘corona’ op z’n hoogtepunt was. Mijn zus werd zieker en zieker en lag op de derde dag in het Heerlens ziekenhuis, en toen snel naar intensivcare.(IC) . Het virus had zich vastgezet in de longen. Daarna is ze 4 tot 5 weken op IC geweest. Met veel zorg en liefde werd ze er omringd en mijn zus was na weken in de longen corona-vrij. Maar toen sloeg het noodlot toe op de andere organen, die allemaal aangetast waren: een vergeefse strijd volgde”.

…dat de Roerdalense besluit: “Binnen 7 weken konden we mijn zus ten grave dragen. We hebben wel nog afscheid kunnen nemen in het ziekenhuis. Ze laat een man, die voor zijn pensioen staat na en een (getrouwde) dochter, die voor het eerst in verwachting is. Oma is ze niet meer mogen worden. Daarom een waarschuwing: verslap niet in de maatregelen die het virus kunnen bestrijden.”
…dat elke besmetting is er een teveel is, zo denk ik altijd als ik weer eens mijn handen was. En een demonstratiegroep, die luistert naar de naam ‘Viruswaanzin’ is geen woord, neen geen enkele letter waardig om te duiden. Wat een kl**tzakken! . Verdoemnis in de hel met dat volk! Op tv -in het Journaal bijv. – krijgen ze ook nog een podium. Schande!”.
Tot zover de waarschuwing, ervaringen en uithaal gvan de Roerdalense.

(hier FOTO VAN VORIGE WEEK INGESTUURD: maar voor de zekerheid nu nogmaals gezonden.)

…dat we een Kiek Doa-foto kregen met als titel:” Jong Geleerd” (met speelauto op straat) Deze plaat stamt uit een Scandinavisch land: de politie vond het maar Nijs dat hij net zijn Audi de grote weg op ging…

…dat we info hebben gekregen over nieuwe, algemene internetfraude en toegespitst op senioren vanaf 50 jaar. Criminelen handelen in de laatste categorie volop in persoonlijke gegevens van 50-plussers, bedoeld om mensen op te lichten via WhatsApp-fraude. Dat meldde ook recent RTL Nieuws. Volgens dit omroepstation is een flink deel van de gegevens afkomstig uit callcenters; medewerkers daarvan zouden de informatie verkopen. Die wordt door de criminelen aangevuld met bijvoorbeeld informatie over kinderen of activiteiten op sociale media.

(Illustratie Whattasap logo -gezonden)

…dat de informatie vervolgens op criminele fora en in chatgroepen wordt aangeboden aan WhatsApp-fraudeurs, die via de chatdienst een bekende imiteren en vervolgens om geld vragen. Meestal wordt er gevraagd snel het geld over te maken, omdat er zogenaamd sprake is van een noodsituatie. Hoe meer de fraudeur weet over een doelwit, hoe groter de kans dat de oplichting slaagt.

…dat de Fraudehelpdesk concludeert: het zijn z gouden tijden voor WhatsApp-fraudeurs dankzij corona. Hoe meer informatie het ‘oplichtingspakket’ bevat, hoe meer geld criminelen voor de persoonlijke informatie vragen: van 25 cent per potentieel slachtoffer tot 2 euro.

…dat verder uit chatgesprekken blijkt dat 50-plussers het favoriete doelwit zijn van de criminelen, omdat ze vaker kinderen en meer geld hebben en er sneller in trappen. Op papier zijn ze daardoor eerder bereid geld over te maken.

…dat de callcenterbranche geschokt reageert op de bewering dat callcentermedewerkers mogelijk persoonlijke informatie verkopen aan oplichters. “Ik kan me er niks bij voorstellen dat dit gebeurt”, zegt Ronald van Schijndel namens de Werkgeversvereniging Facilitaire Contactcenters tegen RTL. “Als we daar medewerkers op zouden betrappen, zijn daar strikte protocollen voor. De directie en de opdrachtgever worden op de hoogte gesteld en zo nodig wordt aangifte gedaan.”

…dat in de coronacrisisperiode is het aantal meldingen van WhatsApp-fraude aanzienlijk toegenomen. “De aanvallers worden steeds beter, waardoor veel mensen er in trappen”, zei Marloes Kolthof van de Fraudehelpdesk eind vorige maand nog. “En de coronacrisis speelt zeker mee.”
——//
(FOTO OF TEKENING MUG)

….dat het bij de start van het zomers weer ook de overlast van onder meer muggen begint. Deze week tips tegen deze kwaal. Wat wel helpt: Muggenlarven gedijen prima in een laagje water, Check in en om het huis voor stilstaand water zich kan bevinden..

Vrouwtjesmuggen leggen hun eitjes in stilstaand water en daar groeien de larven ook op voordat ze mug worden. Niet alleen vijvers zijn populair, maar ook verstopte dakgoten, emmers, gieters en regentonnen. Wanneer dit soort plasjes water in de buurt zijn, trekt dit meer muggen aan.

…dat andere tips tegen muggen zijn: 2. Plaats horren op ramen en deuren en houd deuren zoveel mogelijk dicht. Tip 3: slaap onder een klamboe. Ook uitheemse soorten als de tijgermug en de gelekoortsmug zijn al in Nederland gesignaleerd. Een klamboe zorgt voor bescherming tegen alle soorten muggen en het fijne is dan ook dat de mug ook niet in de buurt van je hoofd komt zodat je ook niet wakker wordt van het gezoem.

…dat tip 4 tegen muggen luidt: Draag beschermende kleding: dus toch een t-shirt of korte broek al hel dunne pyama of gebr uikek een anti-insectmddel.

..,dat we ook willen zeggen wat niet helpt tegen muggen: stekkers, apps en apparaatjes met ultrasoon geluid, UV-lampen, polsbandjes, knoflook eten, citroenplant in de kamer.

(( tekening TIJGERMUG OF GEWONE MUG

….dat muggenbeten vervelend kunnen jeuken. en steeds langer. Voorts is er de laatste jaren ook een toename van het aantal tijgermuggen in Europa en ook in Nederland. Deze tropische muggen kunnen ziekten als dengue en gele koorts overbrengen. Nog een reden om jezelf en je gezin te beschermen. Insmeren is een kleine moeite, maar we moeten er alleen een gewoonte van maken om dit regelmatig te doen.

—////

(Kiek toen foto gezonden)2 kolom of zeker 1,5 kolom

…dat van Jan van Bommel en Jacques Cabollet eerder foto’s van de Posterse Roncalli-kampen in Zonhoven en/of Opoeteren binnen kwamen voor de rubriek Kiek Toen. De vraag is: wie zijn de dames op de achtergrond? Mail: [email protected] Ook uw foto is welkom: stuur ze in of geef ze af bij Cube Computers, Hoofdstraat 83.

Achterste rij: (vlnr.) Ben Smeets, Pierre Meijers, Pierre van Bree, Wiel Smeets, Har van Es, Jo Maessen, Jeu Veelen.
Tweede rij: Jacques Cabollet, ? Willems, Jo Konings, Nellie Coenders, Piet Willems, Huub Roubroeks, Karel Wolters, Har Roubroeks, Leo Bakkes.
Voorste rij: Sjaak v/d Vorst, Leon van Montfort, Jac Meijers, Theo Wolters, Henk Strik, Har van Helden, Jan van Bommel.

…dat we nog melden dat de gemeente Roerdalen nog stevig op het corona-slot zit. De juli-vergadering van de gemeenteraad op donderdag is alleen te volgen digitaal via pc of tv. Geen publiek op de tribune. En er is bijeenkomst van de mantelzorgers in de gemeente die g2 dagen in juli “getrakteerd” worden op een “digitale” kop koffie met vlaai (thuis dus) vanwege hun extra inspanningen door corona.
Er zijn twee digitale koffiemomenten voor mantelzorgers: Maandag 6 juli om 19.30 uuren Donderdag 9 juli om 10.00 uur
Tijdens de digitale koffiemomenten kunt u uw zorgen en ervaringen delen met mantelzorgondersteuner Björn Maessen én andere mantelzorgers. Waar loopt u tegenaan? Hoe kan het Steunpunt Mantelzorg u helpen? Wilt u hieraan meedoen?
Stuur dan uiterlijk om 10.00 uur op maandag 6 julieen e-mail naar [email protected] . U ontvangt dan een e-mail met een link.

…dat we wederom besluiten met dialect: de pin drin houwe (= stoppen met de werkzaamheden); koekerelle met een sjmik (=tollen met soort ‘zweepje’); wat ein hits in eine kier (= wat een hitte zo plots); sjnammedaags hils ze ut neet oet (= na de middag is het zeer warm).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

-——————Posted in: algemeen, politie, roerdalen