pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 8, 2020 11:59 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u…( week 28 in 2020) Posters Journaal:….EXCLUSIEF: Hove bejaarde Posterholtenaar opgelicht is ..

Posters Journaal:….EXCLUSIEF: Hoe bejaarde Posterholtenaar opgelicht is ..

Wist u…

…dat de opgelichte en bejaarde Posterholtenaar zijn slechte ervaring hier deelt, ter waarschuwing. We zeiden het al eerder: krantenlezers hebben onlangs ook kunnen lezen in De Limburger, hoe een gepensioneerde voor rond 30.000 euro via internet opgelicht werd. Daarbij gaf de oplichter zich uit voor een medewerker van de ING-bank. Zijn pagina bij de bank was gekraakt, oftewel – zoals dat heet – gehackt, zonder dat de gedupeerde het wist.

…dat de oplichter zich vervolgens “op begripvolle rustig wijze” voordeed als medewerker van de bank en beschikte door het hacken over allerlei gegevens van zijn slachtoffer. De oplichter gaf vervolgens “om veiligheidsredenen” het advies aan de bejaarde al zijn spaargeld op drie verschillende banknummers te zetten: uiteraard waren dat bankrekeningen van de oplichter. “Het klonk allemaal zo vertrouwd: de zg bankmedewerker zei me “alle tijd te hebben” en je dan blij bent dan ‘n helpende hand aangereikt te krijgen”, aldus de gedupeerde.

…dat de beroving bij de Posterholtenaar ook onder het hoofdstuk “vriend-in-noodfraude” valt, zoals de politie al dit soort praktijken noemt.
Hoe gaat een fraudeur in dat geval te werk? Hij krijgt u via WhatsApp een zogenaamd dringend verzoek van een vriend(in), familielid of bekende, om snel geld over te maken. In werkelijkheid komt het appje van een oplichter, die zich voordoet als een bekende, en die u op slinkse wijze geld wil aftroggelen. Deze vorm van fraude komt op WhatsApp verreweg het meeste voor, maar kan ookgebeuren via e-mail, SMS, Snapchat en Telegram.

( hier toetsenbord foto)

….dat de Posterholtenaar, die best redelijk thuis is op de computer, als volgt belazerd werd. Hij kreeg via Whatsapp een bericht – dat heet appje – van zijn zoon, die met zijn gezinnetje in het westen woont. Dat bericht luidde – heel geraffineerd een dag tevoren en dus tegen het weekend aan – in dit geval op vrijdag – in de trant van: ‘hey papa hoe gaat het? Hier druk, druk enz. Heb je laatst verteld van de nieuwe baan in buitenland, gaat door. Bel je morgen nog.’

…dat het allemaal heel vertrouwd klonk. De volgende dag -vzaterdag- krijgt hijgen weer een appje van zijn zoon: “Ha papa, is me vanmorgen mijn nieuwe i-phone in het water gevallen. Had hem dochterlief (5) even gegeven toen ze in kinderbadje buiten zat te spelen. Ze bleef jengelen om een Disney-filmpje te bekijken. Heeft ze me toen de nieuwe telefoon in het water laten vallen. Toestel snel met föhn gedroogd, maar toestel deed ‘t het niet meer. Heb toen de simkaart maar in mijn oud mobieltje gestopt. Dat doet ‘t maar half: wel berichtjes maar geen tonen; als ik ermee bel, hoor ik alleen maar onverstaanbaar gebrabbel. Probeer jij mij maar te bellen. Dit is mijn nieuwe nummer: 06 enz”

…dat vervolgens de vader tot 3x toe het nieuwe nummer belt, de telefoon gaat over maar niemand neemt op. Wanneer
zijn zoon een half uurtje later geïrriteerd appt: “Waarom bel je me niet, ik moet voor 16 uur vandaag een nota (aanbetaling huur( betalen, anders ja, is huis weg: veel gegadigden. Ine ook dus onbereikbaar, is met vriendinnen “stad-ten” en is niet voor 18 uur terug, zij gaan nlook nog wat eten. Mijn vraag papa: kun je me voorschieten tot maandag? “.

(Hier symbool van WhattSpp inbouwen)

…dat de Posterholtenaar daarop terug appt: “Heb nieuwe nummer 3 x gebeld, geen gehoor; schiet de nota voor, geef gegevens door” . De Posterholtenaar krijgt die per omgaande, wel lang IBAN-nummer dat begint met De en niet DE van Duitsland bijvoorbeeld. Posterholtenaar schrikt wel beetje van het bedrag: bijna 1500 euro op paar tientjes na, exact 1478,65 euro. Hij denkt: moet die jongen toch even helpen en maakt het hele bedrag over maar lukt niet de eerste en ook niet een tweede keer. Appt dan: lukt niet. Krijgt direct antwoord: “moet lukken met betaalverzoek. Zal ik sturen, hoef je maar op knop te drukken”.
drukken”,

… dat daar de Posterholtenaar in de fout id gegaan. Hij sanctioneert met zijn druk op de knop de betaling. Het kwaad is geschied. De bank doet gewoon ‘n overboeking en stuurt, op verzoek van de Posterholtenaar nog, per mail een betalingsbevesting.
Zit ik zeker goed, zo denkt de Posterholtenaar nog…. Hij mailt die als kopie naar zijn zoon. Die reageert als door een bij gestoken, direct: “Pap, wat heb je gedaan?
Pap je bent opgelicht, bel de fraudedesk snel; mijn nieuwe mobiel werkt prima, is niet onklaar geraakt, en ben de hele middag bereikbaar geweest!”

…dat hij snel de fraudedesk van de bank belt en daar gaat snel nog een bericht naar de bank om het geld terug te krijgen. De fraudedesk geeft 10 % kans. Het geld – zo blijkt achteraf – is direct gepind. Inderdaad, vroeger zat er een dag tussen, maar toen probeerde dit jat-volk dit niet, sneerde de gedupeerde Posterholtenaar naar de desk. Toen hadden de banken ook nog een stroppenpot om de pijn voor gedupeerden weliswaar niet helemaal maar
deels te verzachten.

Inderdaad vroeger zat er een dag tussen en kon men een transactie storneren ( = ongedaan maken?. Neen, zegt ook de bank;
echter alles moet tegenwoordig snel,sneller, snelst… De getilde Posterholtenaar: ja ik ben het zelf schuld maar mijn beoogde vakantiecenten gingen die zaterdag in Roon op: snel,sneller,snelst..!
En weet je, men moet zich ook bij de banken realiseren: niet elke verandering is een verbetering…!

PS: de dag daarna moet de aangifte ingevuld worden. Onder het invullen doet de oplichter een tweede poging om nog eens op dezelfde manier geld te vangen. De Posterholtenaar alarmeert onmiddellijk de politie om de dader eventueel op heterdaad of zo te betrappen. “Meld u dat in uw politie-aangifte morgen maar…” is het enige antwoord…!

Z(Kiek toen foto) onderschrift

Wesje oppe sjromp …

(Kiek toen foto: vrouw bij wasketel)
….dat de Kiek Toen foto uit het archief van ene mevr of heer Smeets (meer stond niet op de envelop). Wel was er een tekst bij: “Deze foto vond ik tussen spullen van mijn Posterse oma, nadat ze onlangs is gestorven. Ik weet niet wie het is! De vrouw doet de was in een wasketel(?), zoals die vroeger bestonden. Het is niet mijn oma, want die was veel tengerder en had een kleiner hoofd.Wie weet er meer van.: Wesje oppe sjromp? “ Reacties: [email protected]

…dat de gemeente Roerdalen de noodklok heeft geluid over de precaire financiële situatie van de gemeente: ruim miljoen en meer te kort! Dat wordt enigszins luxe en extraatjes schrappen de komende jaren!

…we besluiten weer met dialect uit Posterholt: eemes betoepe (= iemand oplichten); pien geldj kwiet waere (= op een niet zo bedoelde wijze geld kwijt raken); Posterse ouwe van daage (= Posterholtse bejaarden of senioren); eine barg (= een vrek); eemes drinloeze ( = iemand voor de gek houden, erin luizen), kiek ins wat de sjaai is, kijk een wat ik moet betalen of letterlijk: wat de schade is), det kump die meun neet u-weg ( = dat raakt die oude vrouw/oma niet kwijt?; zie böökde eine ganse daag waal driej tesjeplakke vol (= zij huilde de hele dag, wel drie
zakdoeken vol).

—(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
—-Posted in: algemeen, politie, roerdalen