pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 15, 2020 12:01 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u…( week 29 in 2020)

osters Journaal:…doe mos dig mier aansjtrenge…

Wist u…

…dat er opnieuw een vorm van telefonische oplichting aan het licht is gekomen bij de bank ING ( = ook inclusief de vroegere giro) en wel met het fraudethema: ‘Telefonisch verzoek om geld veilig te stellen” en dat is wederom neo!

…dat de ING-bank waarschuwt: “Trap niet in oplichting per telefoon, hang op!”

…dat de bank meldt dat er dus wederom oplichters actief zijn. De ING-bank bericht letterlijk: ”De oplichters bellen met de smoes, dat er verdachte activiteiten zijn ontdekt op je rekening. Om je saldo veilig te stellen laten ze je een bedrag overmaken naar een andere rekening”. Zoals ook vorige week al bericht in deze rubriek: men neemt je bankpagina als het ware over

…dat de bank vervolgt: “De oplichters doen zich dus voor als medewerkers van ING en lijken zelfs te bellen vanaf een van de ING-telefoonnummers. Dit is een truc, genaamd spoofing.”

…dat deze manier van oplichting verder als volgt werkt: “De oplichter weet soms persoonlijke gegevens, zoals bijvoorbeeld je geboortedatum, adres en contactgegevens. Deze gegevens zijn dan verkregen door een eerder verstuurde phishing-mail, waar je op hebt gereageerd. Vraagt je om zelf een bedrag over te maken of om je saldo veilig te stellen”.
…dat de bank daarvan echter zegt: “Je saldo wordt niet veiliggesteld, maar dit komt terecht op de rekening van een handlanger van de oplichter. Een echte medewerker van ING vraagt je nooit om pincodes ed of om zelf een bedrag over te maken!”

…dat men het het als volgt samenvat: “Wij (= bank) vragen je nooit om geld over te boeken, wij vragen je nooit naar jouw inlogcodes, pincode of andere beveiligingscodes. Wij sturen je nooit een link om direct in te loggen op Mijn ING”

…dat vervolgens de vraag rijst: Wat kun je doen?

…dat de bank u op het hart drukt: “Ook al klinkt de persoon betrouwbaar, ga niet in op zijn of haar verzoek en hang direct op. Bel dan wel zelf met de Alarmlijn op 020 22 888 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week). Dankzij deze tips leer je hoe je een phishing site ontdekt. Zo herken je verschillende vormen van fraude via de telefoon. Bewust bankieren = veilig bankieren. Stuur verdachte e-mails en sms’jes door naar [email protected]”. Tot zover het oplichtings-verhaal voor deze week; wordt ongetwijfeld vervolgd.

…dat we vorige week meldden dat “er duizenden (ja, meervoud) dergelijke vormen van oplichting ‘per week’ zijn, dit moet ‘per jaar’ zijn). Overigens heeft de bejaarde Posterholtenaar niets meer over zijn oplichting van bijna 1500 euro vernomen; hij is zijn vakantiegeld 2020 definitief kwijt.

…dat er ook nog een uitgaanstip is: het kloosterdorp Steyl bij Tegelen heeft een zg. Wereldpaviljoen: een uitje voor het hele gezin waar je van alles kunt beleven over “de wereld” en zijn bevolking. Heel interessant. Open op woensdag en zondag van 13 tot 17 uur; entree 6,50 euro.

…dat de resultaten onderzoek evacuatie natuurbrand Meinweg bekend zijn gemaakt. Daaruit blijkt onder meer: inwoners van Herkenbosch hadden graag eerder en sneller informatie gehad over de evacuatie. Dat concludeert de Veiligheidsregio Limburg-Noord na onderzoek afgelopen maand dat op verzoek van de gemeente Roerdalen is uitgevoerd. In totaal deden 610 inwoners van Herkenbosch mee aan het onderzoek.

…dat we alles van de brand even kort op een rijtje zetten: In Nationaal Park De Meinweg woedde van 20 tot en met 23 april een natuurbrand. Vanwege de aanhoudende rook werden de inwoners van Herkenbosch geëvacueerd, wat door de coronamaatrdegelen een bijzondere uitdaging vormde voor alle hulpdiensten en betrokken overheidsorganisaties.

…dat de belangrijkste resultaten zijn: het belevingsonderzoek bracht in kaart hoe inwoners de evacuatie tijdens de natuurbrand hebben ervaren. Het blijkt dat veel inwoners geen evacuatie verwachtten en hier ook niet op waren voorbereid. Zij hadden graag eerder informatie ontvangen over een mogelijke evacuatie. Inwoners zijn in het algemeen tevreden over de noodopvang.

…dat inwoners die gebruik hebben gemaakt van het noodnummer, zijn tevreden over de manier waarop ze zijn geholpen. Ook zijn ze tevreden over de ontvangen informatie. Voor een toekomstige evacuatie is communicatie een belangrijk aandachtspunt: inwoners willen eerder en sneller informatie krijgen. Ook blijkt dat enkele inwoners geen NL-Alert hebben gekregen.

…dat samengevat dit de belangrijkste resultaten zijn van het belevingsonderzoek, waaraan rond 600 inwoners hebben deelgenomen:
• 59% had de evacuatie niet verwacht en 69% was hier niet op voorbereid;
• 80% had liever eerder gehoord dat ze mogelijk moesten evacueren;
• 76% vond dat de terugkeer naar huis goed verliep;
• Respondenten zijn vooral op de hoogte gebleven via L1 radio.


…dat de regio-brandweer in Roermond e.o. op Facebook en elders…heel wat bedankjes en..taart en…cadeautjes (zie foto) en…heeft gekregen, en voorts natuurlijk grote waardering en veel lof heeft geoogst voor de enorme inzet bij de bestrijding van de grote brand op de Meinweg in april. Op Facebook en elders waren veel positieve reacties te lezen voor de enorme inzet en hulp. Er werd zelfs een spandoek opgehangen en een dank-je-wel-lied gecomponeerd en gezongen met medewerking van oa de ex-Posterse Chantal Hodzelmans. Kortom: grote dankbaarheid hebben de bewoners van Herkenbosch en anderen uitgesproken aan alle hulpverleners en in het bijzonder de brandweerkorpsen en militairen. Terechte loftuitingen!

…dat we ook nog een tip van de week hebben:milieuvriendelijke mierenverjagers in uw tuin kunnen zijn: kruizemunt, bieslook, lavende, goudsbloem en afrikaantjes. Vooral van die laatste plantjes moeten ze niks hebben. Ook mottenballen bij een nest pruimen de overigens nuttige mieren niet. Ze slepen wat weg, en grotere dingen op hun rug!

…dat we het even gaan hebben over de aanschaf van een “elektrische” auto, want dat wordt , hoe dan ook, de toekomst.

…dat we vooraf ook nog een Posters “noodkreet” (tussen aanhalingstekens!) willen melden: garage Bakkes aan de Roermondseweg heeft bij de gemeente gevraagd om een uitrij-spiegel aan de overkant van de weg, als je de Roermondseweg richting centrum wilt oprijden. Bij de reconstructie van die weg heeft de buurman namelijk – volgens Bakkes geheel terecht overigens – een parkeerplek gekregen voor zijn huis aan de straatzijde. Wanneer daar nu een auto geparkeerd staat en je wilt de Roermondseweg oprijden richting dorpscentrum, heb je geen of nauwelijks uitzicht. En gevaarlijke situatie. Het heeft al tot botsingen geleid. Over het nu van een uitrijspiegel – ook al wil de garage dat ding zelf betalen – moeten de gemeente nog nadenken…
Dat hoorde toevallig ook een Posterholenaar die in de garage aanwezig was. “Tja, als je geen wethouder of burgemeester hebt die in hetzelfde dorp woont, dan kun je dat ook moeilijk weten”, zei hij en voegde eraan toe: “daar zullen we het (voorlopig) maar op houden…”.”En die vijf Posterse raadsleden dan…”, zei de ander schouderophalend maar wel veelbetekenend…

…dat we terugkeren naar de andere autowereld: naar het potje van 10 miljoen euro bij het Rijk, waaruit particulieren sinds eind juni jl. een subsidie van 4 mille kunnen aanvragen als ze een nieuwe elektrische auto willen kopen, is al leeg. Voor een gebruikte elektrische auto is nog wel geld beschikbaar, 2 mille per tweedehands auto..

…dat het sinds 1juli liep direct storm.liep. Een dag later was al bijna de helft van het beschikbare bedrag aan subsidie aangevraagd. Particulieren die nu nog aankloppen worden doorgeschoven naar volgend jaar. Het indienen van aanvragen blijft wel mogelijk, aldus de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

…dat het kabinet mensen met de subsidie stimuleren om over te stappen op elektrisch rijden. Dat is minder vervuilend voor het milieu. Dit jaar is 7,2 miljoen euro beschikbaar voor particulieren, die een gebruikte elektrische auto willen kopen. Daarvan is nog rond 5 miljoen euro over. Per occasion is 2000 euro subsidie beschikbaar.

…dat er de komende jaren meer geld bij moet komen, vindt RVO. “Dan voorkomen we teleurstelling bij de automobilist en zetten we de vergroening van ons wagenpark door.”, zegt de RAI branchevereniging.

(

…dat de oplossing van het woord-puzzeltje van vorige week de plaatsnaam in Brabant was: Heeswijk-Dinther.

…dat de oudste inwoner van de gemeente Roerdalen onlangs is overleden. Het was Sjiel (Michael) Evers uit St. Odilienberg. Hij mocht 103 jaar worden en woonde tot 10 jaar geleden in een boerderij aan de Odiliastraat in “Berg”. Op de vraag hoe hij zo oud kon worden, zei hij desgevraagd tegen de pastoor: “hel werke en zuinig zeen”.
De vraag is nu: wie is nu de oudste inwoner in de gemeente Roerdalen? Mail ons: [email protected] We raken langzaam aan door de Kiek Toen-foto’s heen. Wie heeft er nog een foto. Mail ze naar genoemd adres of geef ze even te leen bij Cube Computers, Hoofdstraat 83. U mag ze na het inscannen gelijk weer mee naar huis nemen.

…dat we besluiten met dialect in het Posters e.o.: dae val is nut aangekomen (= dat was een lelijke val); eind roefel make (= een schuiver maken); die mei vertaere (= pannenbier, als de nog bereikt is bij een bouw); aanstierf (= uitdossen); kroednageleboum (= sering); sjterke kuus (= mannetjesputter, krachtpatser); menaasj (= voedsel); ich goan medaag aete (= het middagmaal eten; befoemelde laesblaar truuk bringe (= verfrommelde tijdschriften retourneren); doe mos dig mier aansjtrenge ( = je moet je meer inspannen, harder doorwerken).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans).Posted in: algemeen, roerdalen, roermond