pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 26, 2020 12:02 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u…(week 35 in 2020)….dialect-kwis 2, communievieringen, stekende muggen en oorlogsmuseum….

Wist u…

…dat de reacties op de eerste kwisronde ‘Herken’t Posters’ zeer positief waren.
…dat we ook weer een sponsor kunnen melden: zoals op de voorpagina aangekondigd doet ook Da Drogisterij en Parfumerie Janssen aan de Raadhuisstraat in Posterholt mee met een zestal waardebonnen.
…dat ook Ton Theelen nog voor iedere inzender per adres een troostprijs beschikbaar heeft gesteld. Over het hoe en wat daarover berichten we hier nog.
…dat we aan het eind van deze Wist u … info geven over een oorlogsmuseum aan dd Dijkstraat in Montfort ( zie foto interieur museum)

…dat we nu met ronde 2 beginnen van de kwis ‘Herken ’t Posters’; En u weet het: voor dinsdagavond 20 uur moet de oplossing binen zijn met uw adres gegevens. Kan ook in de brievenbus gestopt worden bij Cube Computers, Hoofdstraat 83. Zet op de envelop: Herken’t Posters. SERIE 2
..dat u dus weer een keuze moet maken uit de 4 antwoord-mogelijkheden en die oplossing insturen.
…dat steeds de vraag luidt: wat is de Nederlandse vertaling voor de volgende woorden/uitdrukkingen:
Vraag 7​​
wat is: Sjardemmel
is dat: a. scharensliep; ​b. schar; ​c. val; ​​d. dutje
Vraag 8​​
wat betekent: Dae haet d’n ozel draan
is dat: a. hij ziet er slecht uit;​​ b. hij heeft er een hekel aan; ​ d. hij kan geen goed doen;​4. hij is een koukleum
Vraag 9​
wat is: De vot opsjmiete
is dat: a. teleurgesteld zijn;​ b. achterover vallen;​ c.tegenstribbelen;​​ d onzin verkopen
Vraag 10​m
wat betekent: Dae is gaw getraet
is dat: a. hij is vlug klaar;​ b. hij heeft een windje gelaten;​ c. hij is lichtgeraakt; ​​d. hij is vlug gekomen
Vraag 11​
wat betekent: Vreutele
is dat: a. wroeten in de grond;​​ b. leuteren; ​c. oprakelen; ​d. snikken
Vraag 12
​Kraasj:
is dat: a.​​ kras;​​ b. kraai; ​c. geraas; ​d. moed
…dat we de rubriek vervolgen met een bekendmaking van de pastoor
..dat de pastoor van de Roerstreek, Jos l’Ortye, ook in de coronatijd veelvuldig de pen hanteert om zijn parochianen in de verschillende dorpen goed op de hoogte te houden.Ook via internet en mail
…dat hij onlangs ook de verplaatste communievieringen bekend maakte per parochie: daaruit blijkt dat het in Postert “3 in 1” is
..dat hij meldt :”Wat de komende communievieringen betreft: die zijn: 6 september a.s. in Montfort (11.00 uur), 13 september a.s. in Melick (11.15 uur), 20 september in Herkenbosch (9.30 uur), in Vlodrop (10.00 uur) en in Posterholt (11.00 uur).
…dat pastoor l’Ortye verder nog zan haalt: :Vanaf 1 juli 2020 wordt het maximaal aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten bepaald door de grootte van het kerkgebouw. Voor elk kerkgebouw dient te worden bepaald wat de capaciteit van het kerkgebouw is in een anderhalve meter-opstelling d.w.z. dat moet worden uitgerekend hoeveel personen maximaal op anderhalve meter van elkaar in hun kerk kunnen samenkomen.
…dat reserveren en een checkgesprek (vragen naar gezondheidsklachten) blijft verplicht bij vieringen die naar verwachting bezocht zullen worden door 100 of meer personen dan wel door meer personen dan de capaciteit van het kerkgebouw toelaat.
…dat nog steeds geldt “dat religieuze en andere kerkelijke bijeenkomsten alleen dan kunnen plaatsvinden wanneer een veilige afstand van anderhalve meter is gewaarborgd. Voor alle activiteiten geldt dat hierbij de richtlijnen van het RIVM inzake hygiëne, afstand, ventilatie, gezondheid, kwetsbare personen e.d. in acht worden genomen”.
…dat de pastoor verder melding maakt van diefstallen. Bij de basiliek in St Odilienberg verdween tijdens de mis een e-bike: beneden aan de Kerkberg afgesloten geparkeerd. Advies van de pastoor: e-bikes boven aan de b erg parkeren en vastketenen met ketting aan de . Er komt een nadere oplossing.
…dag dankzij camerabewaking de dief van noveenkaarsen uit de Posterse kerk herkend is en bij de politie gemeld is, De dader blijkt geen onbekende van de politie.
…dat we nu enkele wetenswaardigheden (uit oa de Independer) over een plaag melden, waarmee bijna iedereen te maken heeft of krijgt: het gaat over muggen
…dat muggen hun smaak-voorkeur hebben, blijkt uit onderzoek: redenen waarom muggen juist jou steken
…dat we allemaal koolstofdioxide uit ademen, maar sommigen meer dan anderen, zoals zwangere vrouwen en mensen met obesitas. Muggen zullen zich dus eerder op hen storten.
…dat muggen gek zijn op melkzuur dat je produceert als je aan het sporten bent. Melkzuur komt vrij via je zweet maakt je het favoriete hapje van muggen, vooral als je warm en moe bent.
…dat muggen jou uitkiezen als je een biertje drinkt en de anderen in het gezelschap niet: ze zijn er dol op.
…dat hier een wetenschappelijke verklaring volgt: onderzoek heeft uitgewezen volgens en publicatie in het Journal of Medical Entomology blijkt dat muggen ruim 80 procent vaker kiezen voor iemand met bloedgroep O. Daaraan kun je weinig veranderen.
…dat je DNA vast ligt meer toch kan er iets in de genen zitten
dat er voor zorgt dat je last krijgt van muggenbulten, vooral als je een heftige reactie hebt op een muggenbeet.
…dat verschillende muggen helemaal niet houden van een vuile huid met bacteriën; kennelijk aanbidden zij schone mensen. En zij houden van vrouwen die zwanger zijn; het heeft mogelijk iets te maken met de hogere lichaamstemperatuur of de veranderde geur van zwangere vrouwen.
…dat tot slot een bekendmaking volgt die menigeen verbaast:alleen vrouwelijke muggen steken, omdat de voedingswaarde van bloed helpt bij de ontwikkeling van hun eitjes. Ze hebben een voorkeur voor mannen, maar áls ze vrouwen steken, hebben die er meer last van.
…mieren, fruitvliegjes en andere beestjes kun je vaak lokken: muggen, voor zover bekend niet.

….dat we ook een uitgaanstip hebben: bezoek eens het oorlogsmuseum in Montfort. De moeite meer dan waard. Op afspraak en zonder afspraak elke eerste zondag van de maand open. En natuurlijk loopt in het HVR-museum te St. Odilienberg nog de expositie over Verzet en Bevrijding in de Roerstreek.
..dat het museum in Montfort ligt aan de Dijkstraat 5 in Montfort betreft: het Roerdriehoek museum. Dat ligt in het centrum van Montfort, welk dorp in de oorlog ’t zwaarst in Roerstreeek getroffen werd door bombardementen en gevechten.
…dat sporen van deze gevechten nog te zien zijn aan de gevel en spanten van de schuur waar het museum in is ondergebracht.

..dat ’t Roerdriehoekmuseum gewijd is aan degenen die vochten voor onze vrijheid. Omdat het niet vergeten mag worden.Of zoals de Amerikanen het zouden zeggen: “The Roerdriehoek museum is dedicated to those who fought for our freedom. Because it should not be forgotten.”
…dat het Roerdriehoek museum elke eerste zondag van de maand geopend is tussen 10:00 en 17:00 uur met gids; daarnaast op afspraak. Neemt u contact op (tel. 06-15691733) En indien u vragen heeft over de mogelijkheden van een bezoek, bel of mail: [email protected]
Geopend dinsdag t/m vrijdag van 18:00 – 20:00 uur. Nieuwste aanwinsten daar: Prinses Irene Brigade Service Dress
Bijzonder item ontvangen: een Chemieboek (zie foto) over de Sodafabriek(zie foto) te Merum-Herten
Amerikaanse M1 Carbine opgedoken. Verder interessant is een Fietsroute boekje “Tussen Maas en Roer ’44 – ’45’.

((Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
—-Posted in: algemeen, politie, roerdalen