pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 24, 2019 10:10 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Wist u… (week 39 in 2019)

Wist u…

…dat er bij de politie de vraag van een Posterholtse moeder binnen kwam die met haar naar Broekhin-Roermond fietsende zoon een discussie had gevoerd over de vraag: mag je bij een stoplicht wanneer je stilstaat je mobieltje gebruiken?
…dat de regels als volgt zijn: het smartphoneverbod op de fiets geldt sinds 1 juli 2019. Wat moet je nu weten?
….dat je geen mobiele telefoon, navigatiesystemen, tablets of muziekspelers mag vasthouden als je fietst. Je mag wel handsfree je telefoon gebruiken, maar natuurlijk geldt altijd: je mag geen gevaarlijke situaties veroorzaken.
…dat de volgende vraag opdoemt: mag je muziek luisteren op de fiets? Ja, je mag via een koptelefoon naar muziek luisteren, maar je moet er wel voor zorgen dat je het omgevingsgeluid nog kunt horen. Zitten er knopjes op je koptelefoon of op het snoertje? Die mag je gebruiken om je telefoon of muziekspeler te bedienen.
…dat de vervolgvraag is: mag je je mobiel wel gebruiken als die in een houder aan je fiets vastzit? Antwoord politie: Ja, dit verbod gaat er alleen over dat je je telefoon niet mag vasthouden op de fiets. Je toestel in een houder gebruiken mag dus wel, hoewel een woordvoerder van minister Van Nieuwenhuizen benadrukt dat je geen gevaarlijke situaties mag veroorzaken voor anderen.
…dat de laatste vraag over dit onderwerp luidt: Mag je bij het stoplicht wel op je mobieltje kijken? Ja, het
verbod geldt alleen als je in beweging bent. Sta je stil, bijvoorbeeld bij een stoplicht, dan mag je dus wel je telefoon gebruiken.
…dat de Kiek Toen-Foto (aangereikt door Jos Willems – “Jos vanne Sjpar”) van deze week een schoolklas is van rond van de Posterse jongensschool rond 1950. Wie herkent wie en welk jaar, wie is de meester? Info in de brievenbus bij Cube computers , Hoofdstraat 83 of per mail: [email protected] En u weet: Foto’s blijven welkom!
…dat de Rabobank Roermond-Echt draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Vanwege groot succes voorgaande jaren organiseert zij ook dit jaar weer de Rabo ClubSupport en stelt € 200.000 beschikbaar.
…dat van 27 september t/m 11 oktober 2019 mogen leden van Rabobank Roermond-Echt vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Let op: niet elke klant is automatisch lid: daarvoor moet je aanmelden bij de Rabobank je stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 200.000 te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. De deelnemende clubs en verenigingen ontvangen het aantal op hen uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is. Er hebben al rond 20-30 Posterse clubs/verenigingen ingeschreven
…dat het voor de deelnemende club/vereniging belangrijk is om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Zij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor bijv. de aanschaf van nieuwe materialen voor de club/vereniging. Om te kunnen stemmen moet je lid zijn van de Rabobank. Let op: als je klant bent van de Rabobank ben je niet automatisch lid. Maak je zo snel mogelijk gratis lid van de Rabobank en breng van 27 september t/m 11 oktober 2019 je stem uit.
…dat in dit blad al diverse verenigingen ed gevraagd hebben om uw stemmen, want u mag 5 stemmen uitbrengen maar slechts 2 op dezelfde.
…dat je je lid kan maken via www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden Doe het nu!
… dat het mooi is als jij, je familie en vrienden stemmen geven aan je favoriete club tijdens de Rabobank Rabo ClubSupport 2019. Kijk voor meer informatie over de Rabobank ClubSupport op https://www.rabobank.nl/lokale-bank/roermond-echt
…dat we nog even in herinnering brengen de fotowedstrijd van de gemeentes Roerdalen en Stadt Wassenberg (Dld) organiseren samen de fotowedstrijd Focus op Geluk.
…dat u zo mee kunt doen: stuur uw leukste, mooiste of meest creatieve geluksfoto’s. Misschien maakt u wel kans op een van de Geluksbonnen (150, 100 en 50 euro) of een van de 10 boeken van Leo Bormans.
Meedoen kan tot 30 september 2019. Mail uw bijdrage naar [email protected] Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen op schoonheid, expressiviteit, fototechniek (zoals beeldcompositie en scherpte) en originaliteit. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.b
…dat alleen inwoners van de gemeente Roerdalen en Stadt Wassenberg kunnen meedoen.
Vermeld bij uw inzending uw voor- en achternaam, adres en telefoonnummer.
Vermeld bij elke foto een titel foto, locatie en korte beschrijving van het onderwerp (wat is te zien op de foto en waarom maakt het u gelukkigU kunt alleen digitale foto’s insturen die minimaal 1 MB groot zijn en een resolutie hebben van 300 dpi.
Elke deelnemer mag maximaal drie foto’s insturen.
Door mee te doen met de wedstrijd geeft u de gemeente Roerdalen en Stadt Wassenberg toestemming om uw foto’s te gebruiken in de communicatie (bijvoorbeeld op websites, social media, expositie). Hiervoor is het noodzakelijk dat u voor alle personen die op de foto staan een toestemmingsformulier meestuurt.
…dat Kunststroom 2019 in de Roerdalen en Wassenberg (Dld) weer aanstaande is: in het weekeinde van 5/6 oktober. Veel amateurkunst te bewonderen.
…dat de uitgaanstip voor dit weekeinde luidt: bezoek eens het Limburgs Museum in Venlo waar verschillende expo-onderdelen te zien zijn, waaronder een collectie oude foto’s die in Limburg gemaakt zijn maar niemand weet waar en wanneer? Helpt u mee ze herkennen?
:..dat we besluiten met Posters en Midden-Limburg dialect: tooter (= modder); wat bus doe ein druif ( = wat ben jij een sufferd); venies virve ( = vernis aanbrengen, verven); prins (= precies); neersjtein (= nierstenen); bessem ( = bezem); det is mig toch eine bessem of preester( = een hoekig iemand, allesbehalve vlot persoon).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)