pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 9, 2020 6:35 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u…( week 40 in 2020) met oa Prijsvraag en een bijzondere brief en raadsel….

Posters Journaal:…met kwis Herken ’t Posters, Main Street Postert, brief uit de zorg en raadsel…

Wist u…

…dat we inmiddels met de puzzel “Herken ’t Posters” beland zijn in de zevende ronde.
Wat is de Nederlandse vertaling voor de volgende woorden/uitdrukkingen:
Vraag 37:
​Wat is:
gaaplaepel​

a. soeplepel; ​b. nieuwsgierig iemand;​ ​c. iemand die steeds geeuwt;​​ d. opscheplepel
Vraag 38:

Wat betekent:
​weggaons​

a.narigheid; ​b. na vertrek; ​c. en passant; ​d. bij de uitgang

Vraag 39:

Wat is:
​’t sjaffe ​​

a. schaften;​ b. het voor elkaar krijgen;​ c. het schap vullen;​​​ d . scheppen

Vraag 40:

wat betekent:

​draan kinne​

a. Gerbij kunnen;​​ b. diep bukken; ​c. voorbij gaan;​​​​ d. opschieten

wat wordt bedoeld met:

Vraag 41:​
doe kóns ein vlo oppe boek knippe​

a. je kan de pot op; ​b. je kunt een speld horen vallen; ​​c. het is hier brandschoon; ​d. je hebt veel en lekker gegeten

Vraag 42:​

wat is:

de menaasj​ .a. het huishouden;​ b. de rommel; ​c. het eten; ​d. het vee

…dat u de oplossing altijd voor g dinsdag 20 uur moet insturen .

prijswinnaar van de DA-bon van 10 euro is deze week gewonnen door

…dat we nog even verder gaan met de gevolgen van de opknapbeurt van de Hoofdstraat. We bezien met veel grotere huiver de situatie daarna. En wel met de parallel aan de Hoofdstraat lopende Heerbaan-Margrietlaan. Met al die verfraaiingen elders wordt dit traject straks dé centrale verbindingsweg in oftewel de hoofd-ader.

…dat de geleerden en telmeesters die daar anders over denken, moeten straks maar de praktijk bezien. Zoals we daar al hebben: 1. de Middenweg met zijn onmogelijke haakse bocht en 2. drie (soms vierde) vrachtwagen-parkeervakken, 3. de inmiddels her en der volgeparkeerde Heerbaan overdag. Op plek 4.’n dito situatie bij de Margrietlaan (richting en dichtbij de Vlodropperweg): ook die kent al heel wat meer parkeer- en verkeersdrukte. Voeg daarbij: 5. los van het verkeer voor de winkels en andere neringdoenden, 6. een pakweg tien- tot twaalftal kruisingen en splitsingen met deze rijbaan vanaf de Vlodropperweg tot aan de Middenweg) en je hebt ’n uiterst gevaarlijke weg. Tel op dit traject tevens respectievelijk op 7. en 8. een onmogelijke (een onaangeduide en rugklachten-veroorzakende) te hoge verkeersdrempel en oh, ja..ook ligt er aan deze rijbaan nog een basisschool… Vergeet eventjes bovendien niet 9. een sporthal/zaal en 10. ook straks nog een schooltuintjeslocatie. Zo heb je de 10 verkeers-hotspots op ’n rij op één weg, die het drukst is/wordt van alle Posterse straten.

…dat er kortom, een ratjetoe van gemaakt is met een grote vrijbrief voor ongelukken…En wie houdt zich daar aan 30 km? Niemand dus. Staat toch ook bijna nergens aangegeven. Zou rood omrand wegbreed in het wegdek geschilderd moeten staan met koeienletters nog wel. En zo en nog liever fel oplichtend (zoals in de VS er al zijn wanneer je er te hard rijdt…!) en dat tot wel 3 keer op de hele route.

….dat het echter jammer is, dat de burgemeester en de verantwoordelijke wethouders niet in Posterholt wonen en zo zelden zichtbaar zijn op dit traject, wat we toekomstig Main Street Postert zullen noemen.
Tja, Roerdalen is ook zo groot enne…Postert is maar Postert, hoor ik u, beste lezer, denken…


Ik doe wel mee Fred van Hal

…dat we ook deze week niet om “het virus” heen kunnen.

…dat we hier een brief publiceren die ons op Facebook, door de Posterse Har en Hilde Theunissen
heel terecht aangehaald en gedeeld, is in de COVID-discussie die opgelaaid is nadat enkelen het in hun hoofd haalden de actie “#ikdoenietmeermee te starten.
.
..dat wij als Posters Journaal en dat “#ikdoenietmeermee”-gedoe alleen maar kunnen betitelen als burgerlijke ongehoorzaamheid en gevaarlijk, voorts getuigen zij van respectloosheid jegens de medemens. Kortom: het is opgezet door mensen die kennelijk lid zijn van het Genootschap van Lapzwanzerij in de hoogste graad. Goed dat er tegenleuzen gemaakt en uitgedragen worden met de tekst” ikdoewélmee” enz. Dat ook de vroegere beheerder van de Posterse sporthal-cafe Fred van Hal – getuige de foto op FB – de actie om wel mee te doen van harte onderschrijft(zie foto).

…dat we hier de brief, die oorspronkelijk stamt van een verzorg(st)er uit Den Haag, letterlijk laten volgen: “Nooit heb ik eigenlijk echt eens mijn mening gegeven over COVID.
Maar na die #ikdoenietmeermee -boodschappen wou ik graag het volgende kwijt en delen.(…) In maart waren wij ‘zorg-helden’. Iedereen was vol lof. Applaus, zelfs op de radio, het kon niet op.
De ziekenhuis-opnames nemen weer toe. Patiënten raken door de versoepelingen weer dusver in de problemen dat opname in een ziekenhuis en soms op de Intensive Care Unit noodzakelijk is. Ik krijg een déjà-vu”. (oftewel een gevoel van herkenbaarheid).

…dat de brief vervolgt: “Wij, ‘de zorg-helden’ staan klaar, voor jou, je ouders, je vrienden en verdere familie, ondanks dat we nog niet zijn bijgekomen van de 1e golf voor zo ver die ooit echt voorbij was. Iemand heeft #ikdoenietmeermee de wereld in geroepen”

…dat het schrijven verder gaat met : “Wat zou er gebeuren als de artsen verpleegkundigen en ‘zorgkundigen’ zeggen ‘WIJ doen niet meer mee’ wanneer jij of jouw familie/vrienden medische zorg nodig hebben vanwege het corona-virus. Wij hadden werk genoeg ook voor heel die COVID… #ikdoenietmeermee” is voor ons geen optie. Zorgen doe je niet alleen omdat het je ‘werk’ is. Zorgen doe je met je hart, maar dat wordt er zo niet gemakkelijker op.”.(….)

…dat we de brief citeren: “Enig idee hoe het voelt als mensen roepen dat al die maatregelen onzin zijn, terwijl ze nog geen stap in een ziekenhuis hebben gezet! Steeds slikken en weer doorgaan,
terwijl jezelf wel beter weet omdat je voor deze patiënten zorgt…elke dag!”

…dat er ook een andere kant belicht wordt in het Haags schrijven: ” We zijn allemaal de maatregelen zat. Ja ook WIJ! Allemaal willen we onze vrijheid terug, maar dit is voor nu nog geen optie. En…elke keer als je weer iets de wereld in roept: vergeet dan niet dat de ‘zorg-helden’ straks alles weer zullen moeten laten vallen om voor jou of je familie te zorgen” (…).

…dat de FB-brief samengevat afsluit met de woorden om respect te betonen voor al degenen die met corona in de weer zijn en onder druk staan want ze doen het voor de medemens, zoals jij en ik.

…dat de uittip deze week gaat over een museumbezoek, of in St. O”berg (HVR-museum) , in Montfort (Dijk straat) (beide ook met oorlogs-onderwerpen),

…dat we nog steeds op zoek zijn naar foto’s

…dat we voor u nog een raadsel hebben: Wat is het beroep van:

B. E. Sneer Urmond

(de letters vormen een beroep; oplossing volgende week)

…dat we hier – zoals gebruikelijk – de oplossing publiceren van de puzzel, deze keer is ronde 5 aan de beurt
VRAGEN SERIE 5
Wat is de Nederlandse vertaling voor de volgende woorden/uitdrukkingen:
Vraag 25:​Sónger bezej: 1. achteloos;​2. platzak;​3. zorgeloos; ​4. weerloos
Vraag 26: ​Ómp:​​1. lelijk;​2. onnozel;​3. halfdonker; ​​4. oneven
Vraag 27:​Zich d’r naeve sjtrieke:​1. misschieten; ​2. misstappen; ​3. zich vergissen; ​4: zich drukken
Vraag 28:​Wie nag nie: ​1. wie nog niet;​2. oneindig; ​3. ongekend; ​​4. nog steeds niet
Vraag 29:​Tesjeplak:​1. plakstift;​2. tashengsel; ​3. zakdoek; ​4. zeemlap
Vraag 30:​Vruike:​1. vrouwtje; ​2. lostornen; ​3. wringen;​4. vrolijk zingen
========================================
De juiste antwoorden:
Vraag 25: 1; Vraag 26: 4; Vraag 27: 4; Vraag 28: 3; Vraag 29: 3; Vraag 30: 1

——–

Kader (svp opvallend mag ook ergens in de tekst)

(Tot slot nog een oproep: wie (m/v) wil deel uitmaken van een een redactieteam dat wekelijks op de site Roerdal Journaal de redactie helpt – kan van huis uit via pc – met redactionele bijdragen: berichten maken als hobby, zonder honorarium. Aanmelden: [email protected])

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen