pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 3, 2019 8:00 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: wist u …( week 45 in 2019)

Op de foto Bianca Coenen.

Posters Journaal…miemerte en brommele…

Wist u…

…dat eindelijk,eindelijk de Roermondseweg in Postert na een langdurige opknapbeurt, klaar is. Wat vindt u van het resultaat? Gemengde reacties. Een vrouw in de straat die er al vele jaren woont, zegt: “Het racen van auto’s is een beetje voorbij, maar daarentegen is de fietser in de gevarenzone terecht gekomen, ondanks de 30km limiet, want het fietspad is weg. Weet u: deomgeving van het kapelletje is ruimtelijk gezien, nog het mooiste…En voor de rest heb ik vraagtekens. Want…Het verkeer zal nog meer dan voorheen via de Middenweg rijden, neen “geperst” worden, als u begrijpt..

….dat deze wegaansluiting van en naar de rondweg
de grootste verkeersblunder is , die Postert volgens mij ooit gemaakt heeft met a) een haakse bocht op de aan- en uitrijroute, bij veel zwaar verkeer van grote en grotere bedrijven met veel vrachtauto’s (de geïnterviewde: “begrijp me goed: die bedrijven lagen er al veel langer voordat deze weg een verkeersader werd!”) c) parkeerstroken voor 2 vrachtauto’s,(“begrijp me weer goed: die chauffeurs moeten ook een plek hebben, maar juist daar?”), d) een haast onmogelijke verkeersdrempel ( zonder aanduiding), ej) een vrij smalle weg: gelukkig kun je aan een kant uitwijken naar de bedrijfsparkeerruimte, (“hetgeen ook eigenlijk niet de bedoeling mag zijn”), f) een 30-km-zone die niemand kent en vervolgens niemand in acht neemt. Aldus de geïnterviewde tegen re.
(..dat de mevrouw echter ook een mogelijke oplossing voorhanden heeft en wel als volgt: “de Middenweg tot eenrichtingsweg verklaren (richting rondweg) en de oprijlaan voor het verkeer vanaf de rondweg verleggen, eveneens eenrichting met een rotonde bij de kruising Nieuw-Holsterweg intussen naarvde Holst en vanaf de verbreden tot aan het kruisgebouw). Fietsverkeer hier mogelijk met …
“de Middenweg tot eenrichtingsweg verklaren (richting rondweg) en vervolgens de oprijlaan voor het verkeer vanaf de rondweg verleggen naar het pas gerenoveerde kruispunt Nieuw-Holsterweg/Holst. Daar zul je dan een rotonde van moeten maken en de wegaansluitingen naar de rotonde wel moeten verbreden. Voor het fietsverkeer zouden daar oversteekplaatsen moeten komen met stoplichten. Veel veiliger en dan is het ook afgelopen met het gejakker – zeg maar racen – op de rondweg met snelheden vaak van 100-120 km. Het zijn maar suggesties…”, aldus de Posterse.slichten van en naar de Holst regelen: stxoplichten voorkomen dan ook dat het verkeer op de rondweg veel te snel rijdt en dd fietser komt veilig over. “Een stop in zo’n rondweg doet de jakkeraars in de auto goed…” , besluit de vrouw.
…dat het verkeer hier en het alsmaar negeren van de30 km limiet op vele trajectecn – ook in Postert – een mooi onderwerp zijn voor de carnavalsoptocht 2020
…dat het bijna weer zover is: de 11de van de 11de: het prinsenbal van de Biemosje is enkele dagen later op zaterdag om 20 uur bij cafe De Sport; u kunt ook weer poulen: “Wie wordt de nieuwe Biemosje-prins?”
…dat volgend jaar ook weer een Geluksweek komt in Roerdalen.
…dat meldde ook Bianca Coenen middels de volgende tekst op Facebook: “Wat een héérlijke tijd!
Ik mag weer voorbereidingen gaan treffen voor de Geluksweek 2020 in onze geweldige gemeente Roerdalen! Dáár word ik nu zelf zó óntzettend happy van!De afgelopen jaren stuiterde ik zelf nog weken door van geluk na als Geluksambassadrice geheel in mijn eigen lijn en dicht bij mezelf een bijdrage te hebben kunnen en mogen leveren aan het geluk van zoveel anderen. Wat was het mooi, dierbare herinneringen, geluksmomenten”, aldus Bianca.
…dat zij besluit met: “De voorpret is dan ook elk jaar groter. Ook dat is geluk. Dit jaar heb ik mezelf dit boek cadeau gedaan ter inspiratie. Echt genieten. Hopelijk mogen jullie het terug gaan zien, gaan voelen en ervaren als ik alles uit ga dragen.
Yours sincerely, Bianca Coenen, Geluksambassadrice, Gezondheids-, Geluks- en Life(style) Coach.
…dat de uit-tip deze zweek tweeledig is: de expositie over de Bevrijding en Verzet in de Roerstreek gaat open vanaf 1 november in het HVR-Museum te St Odilienberg. De tweede tip gaat over verhalen in Limburg met als onderwerp: ontdek de geschiedenis van Limburg met je eigen smartphone terwijl je wandelt of fietst; ook daarbij in deze tijd zeker ook aandacht voor de oorlog en bevrijding jn deze regio.
…dat je dus in Limburg met je eigen smartphone de lokale verhalen en geschiedenis op verschillende manieren kunt beleven.
…dat je op een speelse en interactieve manier de verhalen achter de plekken die je bezoekt kunt volgen .
..dat er namelijk digitale wandel- en fietsroutes zijn en zo kun je in Midden-Limburg genieten van de verhalen over locaties langs diverse wandelroutes en fietsroutes.
…dat daarbij verhalen zitten over de bevrijding: ontdek zo ook de verhalen van de Liberation Route, die zich in Limburg hebben afgespeeld, langs de weg die onze bevrijders in 1944 en 1945 hebben afgelegd.
…dat een ander thema is: Archeologie komt tot leven
…dat je zo de verhalen achter archeologische vondsten in Limburg met de Archeo Route Limburg kunt beleven. Sta oog-in-oog met onze virtuele archeoloog. Hij laat je op een bijzondere manier zien wat zich in de geschiedenis op diverse plekken in Limburg heeft afgespeeld.
…dat je als volgt te werk gaat: Onderweg hoor en zie je – zoals eerder geschreven – informatie over de verhalen die met diverse punten langs de betreffende route te maken hebben. De routes loop of fiets je via GPS informatie en op diverse locaties krijg je aanvullende informatie in de vorm van geluid, tekst en beeld.
… dat al deze wandelingen en fietsroutes zijn te downloaden en
onderdeel zijn van de applicatie Travel IZI app voor Apple , voor Android en voor Windows
…datje dit al thuis kunt doen via je eigen WiFi verbinding. Het kan uiteraard ook ter plaatse, dan gaat het downloaden uit je eigen bundel. Daarna kun je de route off-line afleggen. Zorg er alleen voor dat je GPS signaal aan staat. De app is gratis om te gebruiken.
…goed allemaal ja je hebt natuurlijk alle voorzieningen die maar zijn want je zegt van nou dan moet je app op je smartphone geïnstalleerd hebt, handel dan als volgt:Ga naar ONTDEK en zoek naar de wandeling of fietsroute die je graag wil doen. Onder Downloads vind je de route terug. Vanaf nu heb je geen internetverbinding meer nodig en kun je op pad. Via open route kun je op locatie de tour lopen of fietsen aan de hand van audiofragmenten die automatisch afspelen zodra je een monument nadert. Bekijk tevens de afbeeldingen van de punten of lees op je gemak de geschreven tekst nog eens over. Het is mogelijk de tour te onderweg onderbreken en te hervatte
…dat je meer info kunt krijgen: “Wandelen of fietsen: ontdek de verhalen onderweg met je eigen smartphone”, Markt 17 te 6041 EL Roermond
Nederland en tel 0475 335 847. Deze routes zijn toegankelijk voor gehandicapten van deze uitjes.
…dat Kiek Toen foto gaat over het Posters : trommel en fluiterkorps uit het jaar? Wie kent wie op de foto? Reacties in de brievenbus bij Cube Computers if per mail: [email protected]
…dat we besluiten met dialect: det is vrenzj gezag (= dat is brutaal gezegd); dae krieg jeuk hoe d’r zich gein pien gesjtote haet (= hij komt nog wel voor verrassingen te staan); wat bus doe eine kobus (= wat ben jij goch een vreemd persoon); det geuf nag get ( dat wordt nog wat); miemerte ( = bessen); warbulle (= bramen); die hin haet mer in good Posters gezag: veir en neet veer kriele) (= die kip heeft in goed Posters
dialect gezegd 4 (veer) en niet vier kuikens)

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
////

Verstuurd vanaf mijn iPhone


Redactie Posters Waekblaad
[email protected](Posted in: algemeen, roerdalen, roermond