pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 12, 2019 7:17 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: ( ( Wist u week 50 in 2019) met Posters Laes Plenkske in de maak en Bleujend Bömke voor Vicky Heinen

Wist u…

…dat we hier als nieuwtje kunnen melden dat er met inbreng en medewerking van de Posterse Vrouwen Beweging (PVB) en ondergetekende samen net illustrator Peter Visschers, en anderen ( Toos Schoenmakers en Ton Theelen) sm een Posters Laes Plenkske in voorbereiding is, en er wordt ook gewerkt aan een Roerdalense versie.
…dat een en ander in een creatieve vorm wordt gegoten met het uiteindelijk doel dat het dialect niet verloren mag gaan.
…dat ondergetekende daarbij altijd redeneert: ook al leer je op schol Nederlands, Duits, Engels , Frans , tegenwoordig ook Spaans of klassieke talen, wie daarnaast dialect spreekt is baas-boven-baas en minstens een taal rijker!
…dat dit een na-denkertje is voor onder de kerstboom: dialect verrijkt ook de geest.
…dat we deze week voor de afsluitende dialectwoorden verwijzen naar Kerst/Nieuwjaars-puzzel deel 1 elders in dit Waekblaad.
…dat de busdienstregeling in Postert iets gaat veranderen; volgende keer meer daarover.
…dat tijdens een zeer geslaagde Kerstmarkt in de Beuk Vicky Heinen dit jaar de trofee ‘t Bleujend Bömke 2019 heeft gekregen uit handen van voorzitter Anneke Veelen van “Natuurlijk Postert”. Zij prees Heinen voor haar inzet bij de Summerfair die dit jaar in plaats kwam van de Vaderdagbraderie, die ter zieke is.
…dat deze en volgende week de laatste twee uitgaven van dit jaar van het Posters Waekblaad verschijnen in verband met Kerstmis dat midden in de week valt.
…dat ook de eerste week van Nieuwjaar geen Posters Waekblaad in de bus valt, maar in week 2 volgend jaar weer wel
….dat adverteerders en verenigingen hier rekening moeten houden, speciaal ook vanwege Kerst/Nieuwjaarswensen: stuur tijdig in: [email protected]
…dat we deze rubriek wat korter houden vanwege de Kwis deze en volgende week
…dat het hopelijk as vrijdag 13 december beter weer is dan afgelopen vrijdag in verband met het Moonlight Shopping-event in Postert en het duurt van 17 uur tot 21 uur. Er zijn bij de deelnemende zaken allerlei koopjes en demonstraties: van chocolaterie tot een Levende Kerststal bij Vurenhof, welke vertolking en uitbeelding “geadopteerd”’ is door de schutterij: gaat het tafereel zien!
…dat voor de bejaarden en gehandicapten de Geluks Express gratis zal rijden tussen de diverse locaties vrijdag tijdens Moonlight Shopping.
…dat dit ook het jaarlijks weekend is van de 4 toneeluitvoeringen van toneelclub Kunst en Vermask uit Posterholt. Volgens insiders wordt het weer lachen geblazen met De Zevende Zunj. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen : alles voor het dier ed Meijers (Roermondseweg) en Bobby ‘s Mode (Hoofdstraat) en online reserveren is mogelijk vis de website van de toneelclub.
…dat we als uit-tip kunnen melden dat dit weekeinde in Arcen het Scrooge-Festival in Arcen uit de Dickens-tijd is met 400 medewerkers (een aanrader want we waren getuige van de vorige editie) en nieuw is de tweede tip: de Anton Pieck-tijd herleeft op het bekende festivalterrein Nederweert-Eind gedurende het hele weekend: ook een aanrader, meldt de organisatie want het is een kijk- en doe-evenement voor jong en
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
///Posted in: algemeen, roerdalen