pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 18, 2019 11:53 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u…( week 51 in 2019) Fijne feestdagenk

Wist u…

..dat het Roerdal/Posters Journaal u fijne feestdagen wenst en een goed 2020.
…dat we extra onder uw aandacht brengen dev kerstgedachten van Toos Visschers in deze uitgave

…dat u op de site Roerdaljournaal.len de Facebook-site diverse tips krijgt nu het Posters Waekblaad tot de tweede week van januari niet verschijnt
…dat na deze feestmaand december in historisch opzicht een belangrijke herdenkingsmaand aanbreekt voor Posterholt en eigenlijk de Roerstreek: het is eind januari 2020 precies 75 jaar geleden dat we bevrijd zijn na ruim 5 jaar oorlog

…dat daarover in het Heemkundemuseum Roerstreek in St Odilienberg de interessante
te kntoonstelling loopt: “Onderduikers en verzet in de Roerstreek”

…dat u nu in deze tijd de tijd en ruimte hebt om deze expo te gaan bekjken

…dat we daarom hier nogmaals de bezoekers-jnfobfrven: De entree bedraagt € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen t/m 14 jaar.

…dat tegelijk met de opening van de tentoonstelling is ook het boek Toen het niet anders kon gepresenteerd. Met tal van herinneringen van Roerstreekbewoners en heel veel illustraties schept dit boek een beeld van de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog en wat de bezetting en de oorlog voor de mensen in deze regio betekende. Op de dvd vertellen mensen verhalen over gebeurtenissen in de Roerstreek tijdens deze oorlog.

…dat het boek is te koop is voor € 10,- en de dvd voor € 8,-.
Boek en entreekaart samen kost € 12,-. Het entreekaartje geeft bovendien 25% korting op een bezoek aan het Eyewitnessmuseum in Beek.

…dat de tentoonstelling te bezichtigen is tot 15 maart. Het museum is open op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op 24, 25, 26 en 31 december en op Nieuwjaarsdag. Voor afspraken over groepsrondleidingen en schoolrondleidingen kan men contact opnemen via
[email protected]

…dat vanaf 1942 ook in de Roerstreek onderduikers werden geholpen en verborgen. In eerste instantie gebeurde dit ongeorganiseerd, maar in de loop van de tijd wisten verzetsmensen elkaar te vinden en werd het verzet steeds georganiseerder. Wie waren deze verzetsmensen en hoe deden zij hun werk. Wie kon er rekenen op hun hulp. Wat waren de gevolgen van het naderende front in 1944 voor de Roerstreekbewoners.

…dat vele mensen zich moesten verbergen voor de Duitsers. Wie waren deze mensen en waarom moesten ze onderduiken. Hoe en waar kon je ongemerkt onderduiken en waarom was dit gevaarlijk. Welk gevaar liepen de mensen die hen een schuilplaats boden.
Allemaal vragen waarop de tentoonstelling probeert een antwoord te geven,

…dat we, nu het Posters Waekblaad in week 52 en week 1 niet verschijnt zullen we ook even vooruit blikken : zondag 22 dec as geeft het Posterholts Genend Koor van 14-16 uur een Kerstconcert in de Beuk; de toegang toegang is gratis

…dat zaterdag 4 januari om 20 uur geeft harmonie Wilhelmina een populair Nieuwjaarsconcert; toegang een vrije gave en ook hief is iedereen welkom. Meer uit-tips in de regio op www.roerdaljournaal.nl

…dat u verder aan de oliebollenactie van Roncalli huis-aan-huis op oudejaarsdag moet denken; u kunt ze zelf ook ophalen bij de stand bij Plus of in het “bakcentrum” : het KA-huis.

…dat een andere verkoopactie geslaagd is: voetbalclub Oranje Blauw ‘15 verkocht in Postert dn Vlodrop z’n 700 kerstukjes.
…dat ook de toneeluitvoeringen van Kunst en Vermaak opnieuw geslaagd zijn, evenals de Moonlight Shopping op vrijdag de 13de:(!)
..dat ondanks de regenachtige dag hield men het ‘s-avonds droog en was er warme en ook nog grote opkomst van het publiek; hulde voor de organisatie!”
…dat vanwege de Kerst-Nieuwjaars Kwis daar enkele Posterse dialectwoorden te vinden zijn; doe ook mee aan de O…dat we tot slot eindigen met edn Posterse Nuujoars-wunsj: zalig nuujoar, de kop vol hoar, de mondj vol tenj, Nuejoar in de henj”. “Gezellige daag en eine gouwe roetsj”. Tot volgend jaar!
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
//-/////Posted in: algemeen, roerdalen