pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 19, 2021 3:42 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u (week 6 in 2021) HERSTEL WEGENS TECHNISCHE STORING

Posters Waekblaad: ….tips bij autorijden met gladheid, winterfeiten, ……

…dat we van de ANWB vijf tips kregen voor het rijden bij gladheid:

Rijden op gladde wegen, door ijzel of sneeuw, is voor veel mensen een nachtmerrie. En terecht, want een ongeluk zit dan in een klein hoekje nu tips om heelhuids thuis te komen.

1. Houd afstand

Het ligt enorm voor de hand: houd afstand. Vuistregel: halveer je snelheid en verdubbel de afstand tot je voorganger – net zoals je bij mist zou doen. Die extra meters geven je meer tijd en ruimte om te reageren op onverwachte gebeurtenissen. En – niet onbelangrijk – degene achter je ook. Bij invoegen geldt hetzelfde. Neem de tijd en de ruimte om rustig, met gepaste snelheid in te voegen.

2. Kijk ver voor je uit

Kijk ver voor je uit, dan stuur je meestal vanzelf in de goede lijn en zie je eerder welke mogelijke problemen er op je pad komen. En ook dat gaat beter als je niet te dicht achter je voorganger rijdt.

3. Trek rustig op

Soms is optrekken vanuit stilstand al meteen een uitglijder. De banden hebben dan moeite om grip te vinden. Wegrijden in de tweede versnelling kan helpen. Geef weinig gas en laat de koppeling heel rustig opkomen. Doe al je handelingen rustig en met beleid: stuur gelijkmatig, rem niet abrupt, stuur bochten niet te scherp in.

4. Remmen: soms hard

Moet je een noodstop maken, dan wil je dat het ABS (antiblokkeersysteem) optimaal functioneert. Als het ABS werkt, remt de auto maximaal af zonder dat de wielen blokkeren zodat je kan blijven sturen. ABS werkt alleen bij maximale remdruk, oftewel als je het rempedaal tot op de bodem blijft intrappen. Ga dus niet ‘pompend’ remmen. Schrik niet als het rempedaal onder je voet begint te trillen en je rare geluiden hoort: dat hoort erbij.

5. Blijf alert, ook mét winterbanden
Is het glad door sneeuw en heb je zomerbanden onder de auto zitten, ga dan niet op pad. Met winterbanden kun je eventueel wel de weg op, maar winterbanden zijn zeker geen totaaloplossing voor winterse problemen! Als je twee keer zo hard rijdt, is je remweg normaal gesproken vier keer zo lang. Bij gladheid wordt dat nog versterkt. Winterbanden mogen een kortere remweg hebben dan zomerbanden, als je hard rijdt, wordt dat effect volledig opgeheven.

…dat de ANWB besluit: We willen ook een fabeltje uit de wereld helpen. De bandenspanning verlagen zou handig zijn bij gladheid. De banden maken daardoor meer contact met de weg en dat zou moeten resulteren in extra grip. Helaas: te zacht opgepompte banden gaan ten koste van de stabiliteit. De zachtere structuur van winterbanden verergert dat ook nog eens. Om winterbanden optimaal te laten functioneren, is de juiste bandenspanning nóg belangrijker.

…dat dit de tips zijn en we hier aansluitendvervolgens met enkele weersfeiten noemen uit voorgaande winters:
Op 13 februari 2012 werd de zwaarste weerswaarschuwing voor het laatst voor het hele land afgekondigd door zware vanwege ijzel en ijsregen. Daarna werd code rood nog wel vaker van stal gehaald, maar niet voor heel het land.

…dat op 11 december 2017 er een zware waarschuwing was voor sneeuw en gladheid, maar die gold niet voor Limburg en de Waddeneilanden. Op 31 december 2019 gold code rood in Friesland, Groningen en Drenthe, toen wegens dichte mist.

…dt het KNMI het besluit niet alleen neemt om over te gaan tot de zwaarste waarschuwinniet alleen. Daarover is overleg met onder meer het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en andere ‘maatschappelijke partnersHet besluit om uiteindelijk over te gaan tot code rood wordt gezamenlijk genomenpp.
…dat de weerssituatie uitzonderlijk is volgens minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat: ‘Alle draaiboeken zijn uit de kast gehaald’, zegt zij in het Algemeen Dagblad vrijdag jl . Door het coronavirus is strooien lastiger. Omdat er door de avondklok sowieso al nauwelijks auto’s op de weg zijn ’s avonds en ’s nachts, duurt het veel langer voor het gestrooide zout goed in de weg wordt ingereden.

…dat veel ziekenhuizen het door het coronavirus al druk hebben en zijn bang voor een grote extra toeloop op de spoedeisende hulp. Premier Mark Rutte waarschuwde Nederlanders vooral niet onderuit te gaan. ,,Doe voorzichtig. Ziekenhuizen zitten niet te wachten op botbreuken.”

…dat alles bij elkaar is de mogelijke totale impact van het winterweer volgens het KNMI zó groot, maatschappij-ontwrichtend zelfs, dat de landelijke allerzwaarste weerswaarschuwing noodzakelijk was.

(Copyright/samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen