pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 26, 2014 1:09 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wist u …(week 9 in 2014)

Wist u…
…dat voor degenen die niet kunnen wachten, hier alvast de data volgen van carnaval de komende twee jaar
…dat de eerstvolgende carnavalszondag op 15 februari 2015 is en in 2016 is carnavalszondag nog vroeger: op 7 februari 2016
…dat eerst de dolle dagen van 2014 aankomen en vrijdagavond as is om 19.30 de machtsoverdacht is in het gemeentehuis van Roerdalen aan de zes Roerdalense carnavalsheersers
….dat zaterdag vanaf 11 uur op L1 de Boetegeweune Boetezitting uit Venlo op L1 tv is tot in de late middaguren
…dat we verder willen attenderen op een bijzondere optocht: de Lichtstoet van Beek, die op carnavalszondag (19 uur) dit jaar wordt uitgezonden op L1- televisie met na afloop artiesten-optredens ook op L1 te zien zijn
…dat L1 met vastelaovend vol in zet op verschillende grote optochten in Limburg.
…dat door de live-uitzending op L1 de hele provincie kan meegenieten van de grootste lichtstoet in Limburg
…dat in 1995 was de eerste “leechsjtoet”, een initiatief van een groep oud-prinsen: de rond 30 verlichte praalwagens en groepen trekken jaarlijks 20.000 tot 30.000 bezoekers naar Beek. (maandag 22 uur herhaling van de Lichtstoet-uitzending)
…dat ook de optochten van Heerlen (zondag 14 uur live op L1 met 200 deelnemende volgnummers), Maastricht, Sittard en Blerick zijn met vastelaovend te zien op L1 .
..dat ook de lokale omroep 1 optocht uit de Roerstreek uitzendt en wel maandag die van Montfort
…dat traditiegetrouw het besluit van carnaval te zien is vanuit Gulpen op dinsdagavond, ook op 1-tv
…dat de winter niet echt heeft toegeslagen, maar vergeet niet: maart roert zijn staart en april doet ook wat-ie wil
…dat we daarom toch nog enkele ‘wintertips’ geven
…dat we virussen (tegen griep bijv) buiten de deur moeten proberen te houden: daarom was uw handen zo vaak mogelijk (na elk toiletbezoek, voor het bereiden van de maaltijden, voor het eten enz) .
…dat u dat moet doen zoals het hoort, dat wil zeggen met water en zeep: laat de zeep lang schuimen en vergeet ook de nagels en polsen niet; (hydroalcoholische gel alleen gebruiken als u buitenshuis bent en geen zeep hebt)
…dat u rondvliegende speekseldruppels moet vermijden en nies en hoest daarom in de holte van uw elleboog of papieren zakdoeken.
….dat u ook per dag minimaal een half uur moet bewegen; fiets of wandel (en laat de auto staan) voor een boodschap
…dat u zoveel mogelijk naar buiten moet gaan als het licht is: gebrek aan licht verstoort onze biologische klok en vergroot het risico op seizoensdepressies en slaapstoornissen
…dat we door het zwakkere zonlicht we ook vaak een tekort aan vitamine D hebben en onze huid maakt deze vitamine aan bij blootstelling aan uv-straling.
..dat vitamine D in veel lichaamsprocessen een rol speelt, onder meer in het afweersysteem: profiteer dus als de zon schijnt en ga naar buiten.
…dat verder de lucht in onze woning vast zit: virussen hopen er zich in op; daarom lucht elke dag en zet de ramen minstens 10 minuten open.
…dat u de verwarming ook niet te hoog moet zetten want droge lucht is slecht voor de luchtwegen en maakt ons vatbaarder voor infecties…dat u de lucht ook gezonder kunt maken door etherische oliën met ontsmettende eigenschappen zoals eucalyptus te laten verdampen
…dat we voortaan ook een weetje-van-de-week lanceren: de papierbak (van de harmonie bijv.) helpt want elke ton aan gerecycled papier spaart namelijk 17 bomen,1438 liter olie, 4000 kilowatt energie en 26.500 liter water.
…dat we besluiten met Posters (en ook Midden-Limburgs) dialect: sjloeberdoo-es (=slons); dreesj ( = braakland); huikloas ( = klungel); zich teveul l la: (= zich overeten); dae is aan ’t viere: (hij zit ziek thuis); duiles ( = onhandig persoon); hae haet ut modde kinne ( -= hij heeft het moeten ontgelden) faele (= fouten maken); sjoon vastelaovesdaag ( = fijne carnavalsdagen).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
=====================================Posted in: roerdalen