By juni 27, 2014 8:29 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : WK 2014: Oranje met opnieuw Kuyt als extra back?

Roerdalen  -Het is nog ongewis maar Louis van Gaal denkt erover Dirk Kuyt opnieuw links achterin neer te zetten in de eerstvolgende wedstrijd van Nederland op het WK 2014. In de afsluitende ontmoeting met Chili in de groepsfase speelde de aanvaller op die plek en dat deed hij naar behoren. Van Gaal is genegen het ‘experiment’ andermaal ten uitvoer te brengen tegen Mexico, aanstaande zondag. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

De ochtendkrant schrijft dat de 33-jarige Kuyt donderdag tijdens de training een gedreven indruk maakte en weer als linksback speelde in de partijvorm. Daarnaast viel op dat Georginio Wijnaldum bij de basisploeg meedeed en Jonathan de Guzman bij de reserves. Tegen Spanje en Australië mocht De Guzman nog van meet af aan meedoen; tegen Chili koos Van Gaal ervoor te beginnen en te eindigen met Wijnaldum.

Een paar Oranje-internationals deden donderdag niet mee aan het partijspel. Daley Blind, Stefan de Vrij, Arjen Robben en Nigel de Jong gingen vrij vlot weer naar binnen om zich te laten verzorgen en wat te fietsen. Leroy Fer, die het duel met Mexico en de eventuele kwartfinale mist, nam op zijn beurt plaats op de massagetafel. Robben werd in het partijspel voorin vervangen door Memphis Depay.Posted in: roerdalen