By juni 26, 2014 8:12 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: WK voetbal: “Angst dat Oranje Feynoorders uit Rotterdam vertrekken…”

Roerdalen – Joris Mathijsen kijkt met gemengde gevoelens naar de verrichtingen van het Nederlands elftal in Brazilië. De Feyenoorder is onder de indruk van de prestaties van de ploeg van bondscoach Louis van Gaal, maar was zelf graag meegegaan.

Mathijsen zag een uitstekende tweede seizoenshelft bij Feyenoord niet beloond worden met een uitnodiging van Van Gaal. “Die beslissing kwam niet onverwacht, maar ik had toch nog ergens hoop. Ik heb me er vrij snel bij neergelegd en kijk nu gewoon als fan”, aldus de verdediger tegenover de NOS. Mathijsen geniet vooral van de prestaties van Ron Vlaar. “Ik vind hem er achterin wel echt uitspringen. Ik ken Ron al een aantal jaren en ook hij zakte twee jaar geleden door het ijs op het EK. Hij heeft enorm veel progressie gemaakt.”

Ook Stefan de Vrij en Daryl Janmaat maken indruk in Brazilië en Mathijsen vreest dat zijn Feyenoord-ploeggenoten deze zomer weggaan uit Rotterdam. “De kans is groot dat De Vrij en Janmaat zullen vertrekken. De resultaten van Nederland vallen ook op in het buitenland en bovendien hebben ze nog maar een contract voor een jaar. Iedereen doet het goed. Ze voeren uit wat ze kunnen. Dat is op deze manier en blijkbaar heeft dat resultaat. Iedereen kan ervan vinden wat hij wil, dat we het met mooi voetbal moeten doen, maar dat maakt niet uit, als je maar wint.”Posted in: roerdalen