By juni 27, 2014 9:03 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : WK voetbal: Belgen blij met opnieuw winst; Vertonghen scoorde…

Roerdalen – Heel Belgie glimt van trots… En terecht! Bondscoach Marc Wilmots van België gaf zichzelf donderdagavond in São Paulo na de derde WK-groepszege tegen Zuid-Korea (1-0) een complimentje. “We hebben op het juiste moment gewisseld”, oordeelde de voormalig prof. “De bank is heel sterk. Iedereen geeft zich voor de volle honderd procent.”

Wilmots loofde ook de inzet van zijn spelers. “We kunnen hier iets mooi gaan schrijven”, gaf hij te kennen. Het al geplaatste België speelde tegen Zuid-Korea met zeven wijzigingen in het basisteam. De Rode Duivels nemen het in de achtste finale op tegen het verrassend sterke Verenigde Staten.

Jan Vertonghen werd na afloop uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De ex-Ajacied maakte in de 77ste minuut het winnende doelpunt. “Dit is een bijzondere dag in mijn loopbaan”, glunderde de verdediger, die tot dusverre een zeer ongelukkig WK speelde. “We zijn naar de volgende ronde bij het WK en ik heb gescoord. Dat zal ik niet vaak meemaken.”Posted in: roerdalen