By juni 30, 2014 8:24 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl WK voetbal: Huntelaar en zijn opoffering en beloning…

Roerdalen  – LKlaas-Jan Huntelaar werd voor het WK van 2006 gepasseerd en had een bijrol op de toernooien van 2008, 2010 en 2012. In de achtste finale van het WK in Brazilië speelde de aanvaller zondag eindelijk een hoofdrol. Hij assisteerde Wesley Sneijder bij de 1-1 en zorgde vanaf elf meter ervoor dat Mexico met 2-1 naar huis werd gestuurd. “Ik heb hier al vanaf 2006 naartoe gewerkt.”

Huntelaar hoopt iedere keer meer te spelen. “Ik focus me op wat ik kan doen. Vandaag (zondag, red.) was het moment en het gebeurde. Ik ben erg trots en best wel emotioneel”, vertelde de aanvaller in gesprek met Helden Online. Huntelaar voelde tintelingen na de 1-1 van Sneijder. “Je werkt voor een doel. Als het dan lukt geeft je kippenvel.”

Huntelaar heeft het niet altijd even makkelijk. “Je doet gewoon je trainingen en wacht op je moment. Het zwaarst is het rond de wedstrijddagen. Dat is lastig, het is wachten op een moment als dit. Dit is onbetaalbaar.” Dirk Kuyt complimenteerde de maker van de 2-1. “Ik heb heel veel respect voor hem. De manier waarop hij geknokt heeft op de training en er is geen onvertogen woord gevallen.”Posted in: roerdalen