By juni 10, 2014 8:08 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : WK voetbal: Ooijer mist o à Heitinga

Roerdalen / André Ooijer was van de partij op nde WK’s van 2006 en 2010, maar volgt het WK 2014 vanuit eigen land. Twee jaar geleden zette hij een punt achter zijn carrière, maar Nederland volgen doet de oud-verdediger natuurlijk nog steeds. Hoe ver Oranje zal komen in Brazilië weet Ooijer niet precies, maar wat wél in het voordeel werkt van de huidige groep is dat niemand echt veel verwacht, meent hij.

“Er staat geen druk op ze”, legt Ooijer uit in een interview met Het Parool. “Voor deze jonge, onervaren groep is het ideaal om zo te groeien. Maar geloof is het belangrijkste. Heb je dat niet, dan ben je zo weer thuis”, weet de 39-jarige oud-verdediger. Ooijer zegt dat hij het wel verstandig had gevonden, wanneer Urby Emanuelson een uitnodiging had gekregen voor het WK in Zuid-Amerika.

“Hij is iets ouder dan de gemiddelde speler in de selectie en hij speelt toch regelmatig bij AC Milaan. Misschien had je voor de ervaring Johnny Heitinga en Joris Mathijsen ook toe kunnen voegen, maar de keuze ligt natuurlijk bij de bondscoach”, legt Ooijer uit. Hij zal Spanje-Nederland vrijdag volgen vanuit het Philips Stadion, waar Guus Meeuwis een concert geeft. “In de pauze van het optreden, kijkt het hele concertpubliek. Ik ben het niet gewend om thuis te zitten tijdens een groot toernooi, dus ik wil nu echt die sfeer eens proeven.”Posted in: roerdalen