By juni 24, 2014 12:35 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: WK Voetbal: Vandaag WK-wedstrijden 2 x 2 om 18 en 22 uur

Roerdalen – Vandaag worden er vier wedstrijden afgewerkt op het WK in Brazilië: Italië-Uruguay, Costa Rica-Engeland, Japan-Colombia en Griekenland-Ivoorkust.

18 uur, groep D: Italië-Uruguay, Estadio das Dunas, Natal –

Italië en Uruguay maken vanavond in een onderling duel uit wie van de twee van beide naar huis moet. Italië heeft genoeg aan een gelijkspel dankzij het doelpuntensaldo. Vanavond wordt ook het afscheid van een van deze twee: Mario Balotelli of Luis Suarez. Beide wereldspitsen zijn van goudhaantjes voor hun land.

18uur, groep D: Costa Rica-Engeland, Estadio Mineirao, Belo Horizonte

Engeland neemt vandaag al afscheid van het WK. Oxlade-Chamberlain is geblesseerd, Barkley en Shaw komen mogelijk in actie.
Maar het elftal voor het duel met Costa Rica is uiteraard niet meer van belang. Eerst en vooral moet de commotie getemd worden omdat bekend is dat Roy Hodgson aan het roer blijft. Iedereen vraagt zich ondertussen ook af welke internationals straks doorgaan. Frank Lampard en Steven Gerrard zijn nog onduidelijk. ‘Ik weet nog niet of ik doorga’, liet Lampard weten. Eenzelfde teneur bij de Liverpool-middenvelder.
Costa Rica wil zijn sterspelers Ruiz en Campbell laten rusten, maar de spelers zelf willen spelen. Ze willen absoluut de eerste plaats halen in hun groep.

22 uur, groep C: Griekenland-Ivoorkust, Estadio Castelao, Fortaleza –

Eén zekerheid is er nog maar in groep C: dat Colombia zich al mag opmaken voor de achtste finales. Voor het tweede ticket voor de knock-outfase wordt het vanavond nog hard strijden tussen Japan, Griekenland en Ivoorkust. Met die laatste als favoriet.

Eén punt tegen Griekenland moet vanavond normaal gezien volstaan voor Ivoorkust om zich voor de eerste keer ooit . De generatie Didier Drogba, die stilaan de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft, beseft maar al te goed dat dit WK misschien wel de laatste kans is om te schitteren op het internationale toneel.
De plotse dood van Oyala Touré, broer van Kolo en Yaya, leek even de voorbereiding op de allesbepalende match tegen Griekenland te verstoren. Maar na een kort rouwmoment is elke speler weer gefocust op één ding: winnen tegen Griekenland.

22 uur, groep C: Japan-Colombia, Arena Pantanal, Cuiaba

In Japan hopen ze dan weer dat hun voetballende helden de makke prestaties tegen Ivoorkust (2-1-verlies) en Griekenland (0-0) willen uitwissen met een topwedstrijd tegen het al geplaatste Colombia. ‘In de vorige wedstrijden was ons spel te traag’, zegt Alberto Zaccheroni, bondscoach van Japan. ‘ Dat moet tegen Colombia anders’ .Posted in: roerdalen