pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 2, 2014 2:25 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Wmo: Verandering hulp bij het huishouden

Roerdalen – Vanaf 1 januari 2015 geldt de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente is dan verantwoordelijkheid voor de uitvoering van meer taken.

Ze krijgt daarvoor minder geld. Dit geldt ook voor de Hulp bij het huishouden: de gemeente krijgt maar liefst 40% minder budget. Om toch iedereen zo goed mogelijk te helpen moet de gemeente het Wmo-beleid veranderen.

Nieuwe normen
Het college heeft in de vergadering van 15 juli 2014 een aangescherpt normeringskader Hulp bij het huishouden vastgesteld. Voor veel mensen gaat hierdoor het aantal uren hulp in de huishouding omlaag. Er is dus minder tijd is voor huishoudelijke taken als stofzuigen, dweilen of het doen van de was. Door hiervoor te kiezen blijft het wel mogelijk om iedereen die dat nodig heeft van hulp te voorzien.

Herindicatie
Ontvangt u Hulp bij het huishouden? Dan beoordeelt de gemeente uw situatie opnieuw, een zogenoemde herindicatie. Dat doen we in een gesprek samen met u. Deskundige medewerkers denken met u mee over een oplossing die bij u past. Hierbij gaan we meer dan voorheen uit van wat u zelf kunt doen of oplossen. Dat kan ook samen met uw familie, buren, vrienden of kennissen. Blijkt uit het gesprek dat het noodzakelijk is dat u van de Wmo gebruik blijft maken? Dan stellen we vast hoeveel tijd nodig is om u te ondersteunen om uw woning schoon en leefbaar te houden.

Moment van ingang
De hulp verandert niet van de een op de andere dag. Als de Hulp bij het huishouden voor u verandert, gaat de verandering pas na drie maanden in. Heeft u een indicatie Hulp bij het huishouden? Dan wordt u in de komende periode persoonlijk benaderd. U hoeft zelf niets te doen.Posted in: roerdalen