pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 4, 2019 9:58 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Zomertip: hoe pak je brandnetel-jeuk aan

Roerdalen – De brandnetel is een van de bekendste plantensoorten in Europa en kan soms bijna twee meter hoog worden. Je bent de plant dan ook vast weleens tegengekomen, of je hebt de bladeren (helaas) aangeraakt.Op Plus Online verneemt Roerdaljournaal.nl hoe dit aan te pakken.
En de jeuk weg te nemen met oa zalf net menthol of aloea Vera of calenduda
Symptomen

rode, gezwollen en jeukende huid
soms na uren nog een tintelend gevoel (vooral bij contact met water)
Hoe ontstaat de jeuk?

Op de stengel en bladeren van de plant zitten haartjes die in een soort naaldjes veranderen bij aanraking. Deze naaldjes spuiten verschillende chemische stoffen in de huid, zoals acetylcholine, histamine en serotonine. De stofjes veroorzaken de jeuk en zwellingen op de huid.

Hoe behandel je het?

De rode, gezwollen en jeukende huid trekt meestal na ongeveer een uur weg. Je kunt soms na een aantal uren nog wel last hebben van een tintelend gevoel, vooral als je huid in aanraking komt met water. Heb je last van hevige jeuk? Dan kun je zalf of crème met menthol, aloë vera of calendula gebruiken. Lees voor gebruik wel altijd eerst de bijsluiter.

Er wordt weleens gezegd dat bepaalde huismiddeltjes werken, zoals het wrijven met zuringblad, weegbree of goudsbloembladeren, maar deze hebben geen effect. Het kan wel zijn dat de jeuk door de wrijfbeweging tijdelijk onderdrukt wordt.Posted in: algemeen, roerdalen