pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 15, 2014 2:11 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Zware jongens in Maastricht aangepakt

Rowrdalen/Maastricht – In Maastricht sloeg een groot aantal partners onder regie van het Veiligheidshuis de handen ineen. Doel: het aanpakken van een groep notoire overlastgevers. De nieuwe aanpak in de strijd werd dinsdagmiddag tijdens een persbijeenkomst besproken.

Woninginbraken, bedreiging, intimidatie, winkeldiefstal, mishandeling, maar ook het op grote schaal plegen van ramkraken en autodiefstallen. Een groep van 38 Limburgse overlastgevers was van alle markten thuis. Deze groep onaantastbaren bestaat uit mensen die familie van elkaar zijn of elkaar via andere relaties kennen. Woonachtig in Maastricht of de directe omgeving plegen ze (individueel of in verschillende wisselende samenstellingen) aan de lopende band misdrijven of overtredingen. Hun houding zorgde er vaak voor dat mensen geen aangifte of meldingen durfden te doen bij de politie of andere instanties. Dit uit angst voor onder meer (dreigen met) mishandeling, bedreiging en bijvoorbeeld afpersing. Ook de overheid, zorg en andere instellingen werden geregeld onder druk gezet.

Gezamenlijke aanpak

Deze groep mensen was bij de diverse instanties al langer bekend. Vanuit politie en justitie werd een groot deel van hen al eerder aangepakt, maar dit leverde vaak alleen voor de korte termijn effecten op. Daarom werd in januari begonnen met een gezamenlijke, intensieve aanpak. Hieraan nemen de volgende partners deel: Politie, Openbaar Ministerie, Gemeente, woningcorporaties, Welzijnorganisatie Trajekt, Bureau Jeugdzorg, GGD, drie reclasseringsorganisaties, belastingdienst, leerplichtambtenaar en Sociale zaken. De regie ligt bij het Veiligheidshuis Maastricht-Heuvelland. Beslissingen en informatie worden regelmatig met elkaar gedeeld. Via de gezamenlijke aanpak komt de informatie snel op de juiste plek. Per persoon wordt gekeken naar de beste aanpak. Wordt deze ingestoken vanuit de repressieve kant of vanuit de zorg?

Doel van de aanpak

Met deze ondermijnende aanpak willen de deelnemers bereiken dat de genoemde groep overlastgevers goed in beeld komt en blijft. Door vanuit diverse organisaties met de groep aan de slag te gaan wordt het netwerk en de invloed van de overlastveroorzakers steeds kleiner. Ook moet deze aanpak ertoe resulteren dat het gevoel van veiligheid en het leefgenot van de omgeving wordt vergroot. Tenslotte willen de partners hiermee bereiken dat het vertrouwen van de burger in de overheid toeneemt.

Resultaten

Tijdens de persbijeenkomst werden de resultaten van de nieuwe aanpak bekend gemaakt. De politie verichtte dit jaar binnen deze groep 75 aanhoudingen. Het gaat om 28 verdachten, waarvan met name een aantal minderjarigen vaak (meer dan vijf keer) binnen kwamen. Een ervan is een heler die eind mei werd aangehouden. In zijn woning en een tweede woning in Maastricht en in zijn loods in Lanaken (België) trof de politie een grote hoeveelheid gestolen goederen aan. Onder meer 147 laptops, 70 camera’s, 500 flesjes parfum, 400 pakjes sigaretten en 47 stuks zwaar gereedschap zoals kettingzagen. De elf aangehouden verdachten worden in verband gebracht met tot nu toe 37 ram/snelkraken, negentien autodiefstallen en 75 -met name- woninginbraken.Posted in: politie