pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 27, 2020 9:11 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl:Posterholt weer leidend in plaats van lijdend? (1) Posters Journaal voorpagina week 35 in 2020

Klimt Posterholt weer naar de eerste plaats op de “dorpen-ladder” in Roerdalen? Het inwonertal van de plaats Posterholt was jarenlang het grootste in de gemeente Roerdalen. Posterholt was leidend na de oorlog tot aan de eeuwwisseling toen en daarna lijdend…

Thans echter, is qua inwonertal Posterholt voorbij gestreefd door Herkenbosch. Ook natuurlijk een mooi dorp, met veel recente nieuwbouw. En – niet te vergeten – Herkenbosch heeft destijds een inwonerimpuls gekregen door de komst van het verzorgingstehuis Bosserhof, waar ook veel oud-Posterholtenaren vertoeven.

Maar aantallen inwoners zeggen niet veel over de leefbaarheid, de sfeer, de woonvrijheid, het verenigings- en andere maatschappelijk leven enz. Kortom, de totale beleving in zo’n dorp of wijk moet goed zijn.

Het wegstrepen van de jaarlijkse september-kermis heeft Posterholt echter toch een beetje op achterstand gezet. Zo voelt het ten minste. Waren er pakweg tien jaar geleden nog twee Posterse kermissen ( met Vasteloavend en op de eerste zondag in september) per jaar, nu zijn die beide weg gevallen. Voeg daarbij dat cafés verdwenen of gesloten zijn, de middenstand een behoorlijke knauw heeft gekregen (laatst vroeg iemand: “wo kins ze in Postert nog ein klöske gare kaupe?”). Voorts, “corona” ook nog de braderie oftewel de Summer Fair 2020 een jaar heeft doen uitstellen en verder Amazing Postert van 2021 zelfs naar 2022 liet verhuizen.

Dat daarnaast ook nog sinds maart het verenigingsleven tot in het detail vanwege “het virus” stil viel en zelfs het figuurlijke ‘op de plaats rust’ gold voor velen: van kerkgemeenschap tot de sportclubs en niet te vergeten de tv-zomersportreeks
.
Sommigen ervoeren deze verplichte rustperiode als “zalig” en ” even terug in de tijd-periode”; anderen hunkerden naar de versoepelingen op allerlei gebied, en konden niet wachten dat alles weer open ging ,tot en met de herstart van de F-1 races met Max Verstappen.
Posterholt – en dat dorp niet alleen – leek even op apegapen te liggen. Leek, schrijven we hier met nadruk. Want dat is niet zo, wat was er dan gebeurd? Volgende week de ontknoping op deze plek.

(.JB.)Posted in: algemeen, roerdalen