pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 19, 2014 5:08 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl OPMERKELIJK: Haalt Timmermans zijn (eerste) Europese zege binnen…?

Roerdalen/Brussel – Onze nieuwe Europese commissaris Timmermans moet zich nu eens gaan buigen over de…. plastic zakjes in Europa. Niet onbelangrijk vanwege het milieu, maar toch niet zo sterk in de belangstelling als een ramp bijv. Hoewel, toegegeven, de kwestie kan uitgroeien tot een ramp, een milieuramp op termijn.
Wat is er aan de hand?
De Europese Unie ruziet namelijk over het terugdringen van de dunne plastic wegwerpzakjes in bijvoorbeeld supermarkten. Iedereen wil wel, maar er is grote verdeeldheid over de manier waarop. Ja, daar heb je enkele honderden volksvertegenoordigers in Brussel voor nodig om daarover een wet te maken. Okay, het is milieu en niet geheel onbelangrijk

De Europese Commissie in Brussel streeft naar een algemene regel, waardoor EU-lidstaten het milieuvervuilende verpakkingsmateriaal kunnen verbieden. De landen en het Europees Parlement sloten echter een afwijkend compromis. Welk is niet geheel duidelijk, maar daar zit je ook met enkele honderden – zo’n 750!!! – voor bij elkaar…

De Europese Commissie uitte dinsdag haar bezorgdheid over het akkoord, dat maandagavond werd bereikt. Europees Commissaris Frans Timmermans (Betere Regelgeving) kaart de kwestie vandaag, woensdag aan in een overleg van de Europese Commissie.

De lidstaten en het EU-parlement willen het gebruik van de wegwerptasjes in fases terugdringen, van negentig tasjes per persoon in 2019 tot veertig in 2025. Maar als alternatief kan er bijvoorbeeld ook een prijs voor het tasje worden verlangd, of er kan belasting op worden geheven. Natuurlijk, een belasting er bij kan best. Wij hebben in ons land toch een vrij nieuwe VVD-staatssecretaris, die als hij het woord belasting hoort, twinkelende oogjes krijgt met euro-tekens er in….

Timmermans maakte vorige week al duidelijk dat hij niet blij is met alle aanpassingen en vroeg zich af of dit nog steeds is wat we in het begin voor ogen hadden.
Volgens de Europese Commissie gebruikt een Europeaan gemiddeld bijna tweehonderd plastic zakken per jaar, waarvan 90 procent wegwerpzakjes.

Het is te hopen voor Timmermans dat hij een zege boekt in deze kwestie…Maar oordeel zelf: is dit een droom-start…?Posted in: roerdalen