By mei 25, 2014 8:34 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Real Madrid is fitter en pakt cup in finale CL

Roerdalen – In een zeer spanndnde finale heeft Real Madrid de tiende Champions League gewonnen. In de verlenging werd Atlético Madrid uiteindelijk met 4-1.

Atlético Madrid startte de wedstrijd met steraanvaller Diego Costa in de basis. De Braziliaanse Spanjaard moest vorige week al ne dertien minuten van het veld met een hamstringblessure, maar werd in alle haast weer opgelapt voor de finale tegen Real Madrid. Het mocht echter niet baten, want na negen minuten bleek al dat het niet ging en werd hij naar de kant gehaald. Adrián Lopez kwam voor hem in de ploeg.

Bij Real Madrid kon men rekenen op de sterrenvoorhoede, bestaande uit Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema. De Koninklijke had voor rust een klein overwicht en kreeg ook de beste kansen. Met name Bale kwam in zeer kansrijke positie, toen hij na een knappe rush op tien meter van het Atlético-doel stond. Het schot van de linkspoot was echter niet zuiver en ging rakelings langs de goal van Thibaut Courtois.

De twee teams vochten veel duels op het middenveld uit, waardoor er niet veel kansen ontstonden. Scheidsrechter Björn Kuipers had de wedstrijd echter prima onder controle en hield de Madrileense kemphanen goed onder de duim. Zesde man Pol van Boekel stond ook nog even in de schijnwerpers, toen Atlético na 36 minuten op voorsprong kwam. Nadat een afgeslagen corner door Juanfran weer voor het doel werd gebracht, kopte Diego Godín de bal over Iker Casillas. De Spaanse doelman stond volledig verkeer opgesteld en was vervolgens te laat om de bal tegen te houden. Zijn redding vond namelijk plaats achter de doellijn, en dat had Van Boekel als doellijnbewaker goed gezien.

Na de pauze Real dus op jacht naar de gelijkmaker, maar Los Colchoneros hielden het achterin prima dicht. Ronaldo probeerde het met een vrije trap, die nog van richting werd veranderd, maar Courtois kon met zijn vuisten redding brengen. De Portugees kwam daarna net tekort om een voorzet van Sergio Ramos in te koppen, waardoor de frustratie bij Real steeds groter werd. Na een uur spelen greep Ancelotti in en bracht hij Marcelo en Isco in de ploeg voor Fabio Coentrão en Sami Khedira. Hierna ging het iets beter lopen bij Los Blancos, maar grote kansen bleven echter uit.

Via een snelle uitbraak kreeg Bale een kwartier voor tijd weer een grote kans. De Welshman was Juanfran te snel af aan de rechterkant, maar opnieuw produceerde hij een slap schot. Daarbij vergat de recordaankoop ook om zich heen te kijken, want er stonden enkele teamgenoten prima voor. Het offensief van Real was vervolgens niet genoeg om de rood-witte muur te slechten. Ook Álvaro Morata kwam in de ploeg, toen Benzema werd gewisseld. De Franse aanvaller, net terug van een blessure, kon het in de finale niet waarmaken. Dat gold eigenlijk voor de hele ploeg van Real.

Atlético leek zo een nieuw hoofdstuk aan het sprookjesboek van Simeone toe te voegen, maar in blessuretijd ging het mis. Invaller Toby Alderweireld voorkwam op knappe wijze een doelpunt op een poging van Di María, maar de daaropvolgende hoekschop werd door Sergio Ramos raak gekopt. De verdediger, die in de halve finale tegen Bayern München ook al tweemaal trefzeker was, werd niet goed gedekt en liet Courtois met een geplaatste kopstoot kansloos. Dit betekende dat de Madrileense derby nog minimaal een halfuur langer duurde.

Real Madrid ging door de late gelijkmaker met een goed gevoel de verlenging in. Beide ploegen hadden de wissels reeds verbruikt, waardoor het aankwam op de fitheid van de overgebleven spelers. Bij Atlético zaten de meesten er volledig doorheen, omdat ze na rust vooral achter de spelers van Real aanliepen. De ploeg leek dan ook rijp voor de slacht en zette alles op alles om het op strafschoppen uit te laten lopen.

Maar zo ver kwam het echter niet. Want in de tweede helft van de verlenging maakte Bale al zijn eerdere fouten goed door de 2-1 te maken. Di María had een goede actie vanaf de linkerkant en schoot de bal op de voet van Courtois. Bale reageerde attenter dan Alderweireld op de rebound en kopte de winnende treffer in. De honderd miljoen die Real afgelopen zomer voor hem neertelde blijkt door deze ene goal toch een prima investering.

Drie minuten voor het einde maakte invaller Marcelo aan alle onzekerheid een einde toen hij de bevrijdende 3-1 binnen schoot. Hiermee bekroonde de Braziliaan een prima invalbeurt. In de absolute slotfase pikte ook Ronaldo nog een doelpunt mee, toen hij in de zestien werd gevloerd door Gabi. Vanaf de strafschopstip maakte de Portugees zijn zeventiende doelpunt van deze Champions League. Real Madrid grijpt zo twaalf naar na de negende eindzege eindelijk nummer Tien…Posted in: roerdalen