pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 13, 2014 8:34 am Lees verder →

Roerdaljournaal: Tour 2014: de zege Kadri in rit 8

Roerdalen – – Blel Kadri was al jaren op jacht naar een grote overwinning en heeft deze zaterdag eindelijk gegrepen, in de achtste etappe van de Tour de France. De Fransman van AG2R La Mondiale maakte deel uit van de ontsnapping van de dag, gebruikte landgenoot Sylvain Chavanel als springplank en wist de vier medevluchters en het peloton met volle overtuiging voor te blijven. De 27-jarige renner dwong, tijdens het eerste klimwerk in de Tour, veel respect af met zijn solo, de hem ook nog eens de bolletjestrui opleverde.

De achtste etappe verliep uiterst rustig, totdat Chavanel wegsprong uit het peloton. Niki Terpstra voegde zich meteen bij de Fransman. Simon Yates, Adrien Petit en Kadri hadden ook wel trek in een ontsnapping en wisten na een tijdje aan te sluiten bij het tweetal. De kopgroep tikte op een gegeven moment een marge van elf minuten aan, maar naarmate het klimwerk – in de laatste 30 kilometer moesten drie beklimmingen overwonnen worden – vorderde, slonk de voorsprong snel.

Toen de kopgroep startte aan de eerste beklimming, de Col de la Croix des Moinats, vond Chavanel het tempo te laag. De routinier vond de achtste etappe bij uitstek geschikt om zijn mooie carrière extra glans te geven. Hij toonde zich de hele etappe zeer gretig, maar moest zijn meerdere erkennen in Kadri, die eerst gemakkelijk meekwam met Chavanel en uiteindelijk nóg eenvoudiger wegreed bij zijn landgenoot.

Kadri zat al zovaak mee in een Tour-ontsnapping, maar kreeg het nu eindelijk voor elkaar om een glansrijke overwinning op zijn cv te mogen zetten. Dat hij ook nog eens bovenaan komt te staan in het bergklassement, is een dikke bonus voor de AG2R-renner, die de bolletjestrui overneemt van Cyril Lemoine. Hij bezorgde Frankrijk tenslotte de eerste zege in deze Tour.

De drie Vogezen-klimmen in de laatste dertig kilometer zorgden ervoor dat de medevluchters van Kadri allemaal werden ingerekend door het peloton. In de top van het algemeen klassement vonden niet bijster veel verschuivingen plaats. Alberto Contador ging vol in de aanval, maar gele truidrager Vincenzo Nibali volgde met speels gemak en hoefde uiteindelijk maar een paar seconden toe te geven op de Spanjaard, die als tweede over de meet kwam. Jurgen van den Broeck, Michal Kwiatkowski en Andrew Talansky deden niet zulke goede zaken.

Bauke Mollema kon aanvankelijk met de besten mee, maar moest uiteindelijk wat tijd inleveren op de pittige slotklim, waar het duidelijk ieder voor zich was. De Groninger kwam uiteindelijk als elfde over de finish, op 2.55 minuten achterstand. Terpstra, die de hele dag aan kop had gereden, werd veertiende.Posted in: roerdalen