By april 27, 2010 10:41 am 0 Comments Lees verder →

Roermond genomineerd voor Nationale Citymarketing Trofee

Roermond – Op 16 april 2010 zijn de nominaties van de Nationale Citymarketing Trofee bekendgemaakt. Er is in twee categorie?n een vijftal gemeenten genomineerd. In de categorie boven 100.000 inwoners gaan de nominaties naar Amersfoort, Den Haag, Groningen, Haarlem en Rotterdam. In de groep onder 100.000 inwoners zijn het Assen, Deventer, Leeuwarden, Roermond en Schoonhoven.

De afgelopen weken konden de burgemeesters van Nederlandse gemeenten een andere gemeente aanmelden voor de titel ‘beste citymarketing gemeente van het jaar 2009’. Zij werden hiervoor rechtstreeks aangeschreven. Op basis van deze aanmeldingen zijn de nominaties tot stand gekomen.

De vakjury beoordeelt de nominaties en wijst uiteindelijk de winnende gemeenten aan. De genomineerde gemeenten leveren hiervoor een uitgebreide documentatie en motivering aan bij de jury. De jury staat onder leiding van Gerd Leers, oud-burgemeester van Maastricht. Naast Leers zijn er de volgende juryleden: Cees van Bemmel (directievoorzitter Van Wijnen Holding BV), Erik Braun (universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam), Gerard Marlet (directeur Stichting Atlas voor Gemeenten en schrijver van het boek ‘De aantrekkelijke Stad’) en Erik van Zwam (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur).

Bij de uiteindelijke beoordeling zullen vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing worden meegewogen.

De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens de derde editie van het Nationaal Congres Citymarketing en Evenementen. Dit landelijk congres wordt dit jaar gehouden op 7 juni in de gastgemeente Haarlem. De NCT is een initiatief van de organisatie van het congres, de bureaus BV De Nieuwe Aanpak en Respons, in samenwerking met het weekblad Binnenlands Bestuur en het Netwerk Citymarketing. Nadere informatie vindt u op: www.citymarketing-evenementen.nlPosted in: roermond