pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 3, 2019 8:42 am Lees verder →

Roermond heeft er een carnavals-attractie bij op het Oranjerieplein: Remunjs Sjpektakel

Roerdalen/Roermond – Het zal pijn hebben gedaan in bijv Venlo en Maastricht dat het 8 uur- journaal meldde dat de drukstecarvalsdag van het zuiden in Roermond was…De Sjasiefestaie was Ron 3 uur vol: 25.000 bezoekers en de poortjes gingen pas open als mensen vertrokken. Rijen wachtenden…bij de Sjasuefestasie was dat zo. Daarentegen….
Kortere rijen bij het toilet, sneller een getapt biertje, ruimte voor de kinderen en enkel Roermondse artiesten. De bezoekers van het allereerste Remunjs Vastelaoves Meziek Sjpektakel, op een steenworp afstand van de drukke Sjtasiefestasie, zijn enthousiast. Dat schrijft De Limburger op haar site over de nieuwste aanwinst in de Roermondse
Het contrast kon bijna niet groter. Tijdens de opening van de Sjtasiefestasie om één uur staan er al rijen voor de muntautomaten en de bar, terwijl je bij het begin van het nieuwe Remunjs Vastelaoves Meziek Sjpektakel op het Kloosterwandplein een kanon zou kunnen afschieten. Slechts een handjevol mensen is om twaalf uur aanwezig om de openingswoorden van burgemeester Rianne Donders te horen.

Het is de eerste keer. Dat komt wel goed, zegt een bezoeker . En dat kwam het ook want rond 16 uur is ook dit plein gezellig vol. Een Posterse zaate harmonie blijft -zo blijkt – tot het einde. Een van de leden:”Gezellig hier, niet te druk en alles loopt prima: van bar tot wc, en met presentator Wolters een prima man aan de microfoon die ook nog goed kan zingen. Te hopen is dat hij hier volgend jaar weer is want hij heeft alles in zich om de goede ex-presentator Sjra Puts op te volgen bij de Sjtasiefestasie Compliment voor dit Oranjerieplein-initiatief”.
Om drie uur zijn er zo’n dertienhonderd man. Veel gezinnen, rondrennende kinderen, maar ook vriendengroepen. De 33-jarige Paul ging voorheen naar het Stationsplein, maar kiest nu voor het Sjpektakel. „Hier hoef je tenminste niet te wachten voor de wc en de bar.”

Roerdaljournaal.nl constateerde wel een nadeel, niet onbelangrijk: er moest betaald worden met munten en die waren volgens enkele bezoekers per plein verschillend…en dejonge bezoeker Roovond het vervelend dat hij de overgebleven munten niet voor geld kon omwisselen.zijn idee/suggestie voor volgend jaar : plaats bussen bij de bewakers bij de uitgangen: overgebleven munten ten bate van bijv KiKa, het kinderkankerfonds..! Goed idee!

Ook is er genoeg ruimte voor de kinderen. Dat is een van de meest gehoorde complimenten voor organisator Sven Joosten. Hij straalt als hem gevraagd wordt hoe het verloopt. Het gevulde plein deint ondertussen mee op de Roermondse muziek. Joosten zegt vooraf wel wat zenuwen te hebben gehad: „Je weet nooit wat je kunt verwachten. Maar we krijgen goede reacties van de bezoekers. De sfeer zit er goed in.” Als het aan de organisator ligt komt het feest er volgend jaar weer. Wel hoopt hij dat er deze zaterdag nog duizend man bijkomen. En due kwamen er,,Als dit een succes wordt, hoop ik dat er nog meer buitenfeesten komen in de stad.”, zo zegt hij tot besluit op de site van De Limburger

Tien bier

Dat idee valt goed bij het publiek, blijkt uit een rondgang. De meesten zijn neergestreken omdat ze het simpelweg te druk vinden op het Stationsplein maar ze wel graag buiten willen feestvieren. „Wij waren échte Sjtasiefestasiegangers”, vertelt de Roermondse Trudy Waajen. „Maar het is er te druk, te jeugdig. Ik vind het hier echt ge-wel-dig, gemoedelijk, een plek voor jong en oud. Natuurlijk staat op het Stationsplein de crème de la crème op het podium. Maar zeg nou eerlijk: na tien bier maakt het toch niet meer uit wie er op het podium staat.”Posted in: algemeen, roerdalen, roermond