By augustus 28, 2012 1:15 pm Lees verder →

Roermond heeft er een parkeergarage bij: 350 plaatsen; 5 euro per dag

Roermond – Roermond heeft er ‘bij de tunnel’ een parkeergarage bij. Maandag 27 augustus opende parkeergarage Stationspark haar deuren (inrijden via hoek Oranjelaan / Maria Theresialaan). De parkeergarage telt 350 plaatsen en is 7 dagen per week geopend op de volgende tijden: maandag t/m donderdag van 7.00 tot 22.00 uur, vrijdag en zaterdag van 7.00 tot 24.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Uitrijden is 24 uur per dag mogelijk. De parkeerkosten bedragen € 0,025 per minuut (€ 1,50 per uur). Het maximale dagtarief bedraagt € 5,-. Vanuit de parkeergarage liggen het station, het ziekenhuis en de binnenstad op 2 minuten loopafstand.
Maandagochtend hebben Roermondse ondernemers aan de oostelijke kant van de binnenstad al kennis kunnen maken met de nieuwe parkeergarage tijdens een informatief ondernemersontbijt. Aansluitend verrichtte wethouder Gerard IJff de officiële openingshandeling. In het voorjaar van 2010 is de bouw van parkeergarage Stationspark aan de Oranjelaan begonnen. De officiële openstelling stond gepland op 1 september. De afbouw van de garage is echter voorspoediger verlopen dan gepland, vandaar dat de garage al open is.
Door de komst van parkeergarage Stationspark kan de bezoeker voor een lage prijs aan de oostelijke kant van het centrum parkeren. Dit verbetert de toegankelijkheid van deze zijde van de binnenstad en betekent op economisch vlak voor de ondernemers van de binnenstad een enorme impuls. Voor de bedrijven aan de oostzijde van de Stationstunnel, voornamelijk kantoren en zorg (o.a. het Laurentius ziekenhuis), vormt de parkeergarage een aanvullende parkeergelegenheid voor personeel en bezoekers.
Alles over parkeren in Roermond vindt u op: www.roermond.nl/parkerenPosted in: roermond