pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 22, 2014 3:04 pm Lees verder →

Roermond over inzetten l1 als rampenzender

Roermond – Op de site van de gemeend Roermond het verhaal over de communicatie rond de Asbest-ramp 2014:
Naar aanleiding van de asbestbrand in Roermond werd op donderdag 18 december jl. door L1 in haar eigen publicaties gesteld dat de Veiligheidsregio en de Gemeente Roermond hebben verzuimd L1 als rampenzender in te zetten.
Dit standpunt werd herhaald in een publicatie van Dagblad de Limburger van vrijdag 19 december. Dit is niet correct. De Veiligheidsregio heeft bij het asbestincident L1 als rampenzender willen inschakelen volgens het geldende protocol. Zij heeft daarbij gebruik gemaakt van het afgesproken piketnummer. De desbetreffende piketfunctionaris kon de activering als rampenzender echter niet uitvoeren.
Gehandeld volgens afspraken
Als gevolg van de start van het incident om 22.04 uur op dinsdagavond 16 december jl. heeft de Veiligheidsregio direct besloten tot het opstarten van de volledige crisiscommunicatie. Aan het einde van de eerste operationele vergadering (rond middernacht) is besloten tot het inzetten van alle beschikbare communicatiemiddelen, waaronder rampenzender L1. Na meerdere telefoontjes richting L1 heeft de Veiligheidsregio rond 00.30 uur contact gekregen met een piketfunctionaris van 1Limburg. Hij bleek echter niet in staat om L1 als rampenzender te activeren en gaf aan dat er bij de redactie van L1 geen mogelijkheden waren tot 06.00 uur woensdagochtend. Hij zou proberen een alternatief te regelen, maar hierover heeft geen terugkoppeling plaatsgevonden met de Veiligheidsregio. In de tussentijd heeft het team Communicatie van de Veiligheidsregio alle overige middelen (o.a. websites gemeente en Veiligheidsregio, sociale media, NL-alert en persberichten) die tot haar beschikking stonden, aangewend om informatie over de asbestbrand te verspreiden. Woensdagochtend 17 december jl. heeft de Veiligheidsregio wederom contact opgenomen met L1 en uit dit contact bleek weer dat zij de Veiligheidsregio niet kon voorzien van het gebruik van de tickertape op tv en 112-pagina op teletekst. Op meerdere momenten heeft de Veiligheidsregio dus gepoogd L1 als rampenzender in te zetten. Dit heeft helaas niet tot het gewenste resultaat geleid.
Evaluatie
Ieder GRIP-3 incident wordt volgens protocol geëvalueerd. Naar aanleiding van deze asbestbrand agenderen de Veiligheidsregio en de Gemeente Roermond dit bereikbaarheidsprobleem van L1 als essentieel agendapunt bij de evaluatie.Posted in: roermond