pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 17, 2013 7:54 am Lees verder →

Roermond wil Alfonsusschool aankopen van paters Kapel in ‘te Zand

Roermond – Burgemeester en wethouders (B&W) van Roermond stellen de raad op 21 februari voor de Alfonsusschool aan de Herkenboscherweg aan te kopen van de Paters Redemptoristen. De raad krijgt dan tevens een uitgewerkt voorstel voor de renovatie en uitbreiding van de Alfonsusschool. De gemeente treedt daarbij als bouwheer op. Dat blijkt uit antwoorden van B&W op vragen van de VVD.

De vragen maakten deel uit van een hele batterij vragen van de VVD over Swalm en Roer (S&R). De VVD wilde weten hoe het met de eigendomsverhoudingen zit rond de Alfonsusschool. De paters hebben de volle eigendom van het bijna 100 jaar oude gebouw in 1972 overgedragen aan het schoolbestuur. Dat is nu S&R. Volgens de acte van overdracht gaat de volle eigendom weer terug naar de Paters zodra dit gebouw niet meer nodig is voor het geven van onderwijs. 

Op dat moment moeten de Paters betalen. En wel dat deel van de gemeentelijke investeringen in het gebouw die nog niet zijn afgeschreven. En volgens de akte moeten de paters toestemming geven voor renovatie en uitbreiding. 

 De Paters hebben de gemeente laten weten alleen met renovatie en uitbreiding van dit gebouw akkoord te gaan als de gemeente dit gebouw aankoopt. De Paters willen de financiële consequenties niet langer meer dragen. Ze hebben laten weten het gebouw en bijbehorend terrein te willen verkopen aan de gemeente. Als gevolg daarvan wordt de gemeente zowel juridisch als economisch eigenaar. Het is nog niet duidelijk of de gemeente de juridische eigendom zal overdragen aan het schoolbestuur, of dit gebouw in bruikleen geven aan de school. Daarover praat de gemeente nog met het schoolbestuur.Posted in: roermond