porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 19, 2010 3:07 pm Lees verder →

Roermondse oorlogsdagboeken op internet

Roermond – Het Gemeentearchief Roermond heeft 75 Roermondse oorlogsdagboeken op internet gepubliceerd. Deze zijn digitaal te doorbladeren op de website van het gemeentearchief en het Geheugen van Nederland: http://geheugenvannederland.nl/ (zoek op “dagboeken” en “Roermond”).

Dit Roermondse initiatief is een onderdeel van het Programma Erfgoed van de Oorlog van het ministerie van VWS. Naast deze dagboeken is er ook aandacht voor: persoonlijke herinneringen, films en documentaires, internettoepassingen, routes, inventarisatie en registratie, behouden en digitaliseren collecties en diversen.

De officiële lancering van de nationale collectie oorlogsdagboeken vond plaats op 16 september 2010.

De Roermondse collectie bevat naast een aantal anonieme schrijvers, ook dagboeken van o.a.: Anton van Hooydonk, broeder Wendel, C.L. Haan en mw. A. Fehmers, F. Theunissen, H.H. Kanters, J.M.C. van Groenendaal, Jo Minten, Jo Wijenberg, L.J. Wiermans, Lucie Thomassen, Mia Bremmers, Louis Breitenbach, zuster Agnes Remmers, Zusters Ursulinen van het Salvator, Douwe Henderik Oosterbaan en Yvonne van Crughten.

Op de foto:
Dagboek aangevuld met situatieschetsPosted in: roermond