By juni 7, 2011 7:16 pm Lees verder →

Roosteren: 78 km te hard gereden: rijbewijs kwijt; in Echt 6 x bellen achter stuur beboet en bij spoor Susteren 4 x door rood gerden

Roosteren
Echt – – Het Verkeershandhavingsteam heeft dinsdag 7 juni 2011 op verschillende plaatsen in Midden-Limburg snelheidscontroles uitgevoerd.
De meest opvallende overtreder was een 27-jarige inwoner van Roosteren die met zijn personenauto op de Hogeweg te Roosteren met zeer hoge snelheid de controlelocatie naderde. Hij werd met een snelheid van 143 km/u gelaserd en na aftrek van de wettelijke correctie bleek deze automobilist 78 km/u te hard te rijden. Zijn rijbewijs werd ter plekke ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.
Op de Hogeweg geldt een snelheidslimiet van 60 km/u. Die is ingesteld vanwege het karakter van de weg, die veel bochten en niveauverschillen heeft en buiten de bebouwde kom loopt. Gescheiden van de weg loopt een fietspad, dat druk bereden wordt als regionale fietsroute en dagelijks door veel scholieren wordt gebruikt.
Tevens werden 6 andere bestuurders geklokt met een te hoge snelheid en ook zij zijn beboet.

-Ook werd op de Oude Rijksweg-Noord te Susteren viermaal proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het rode licht bij de spoorwegovergang en eenmaal tegen een bromfietser voor de te hoge constructiesnelheid.

Op de Aasterbergerweg te Echt werd zes maal geverbaliseerd voor handheld bellen, eenmaal voor rijden zonder rijbewijs en eenmaal voor een trekhaak die de kentekenplaat afschermde.

Door middel van snelheidscontroles met mobiele radarapparatuur, lasercontroles en de inzet van het mobiele videoregistratievoertuig, probeert de politie dergelijke rijsnelheden te doen afnemen, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Alle overtreders zullen binnen enkele weken een acceptgiro van het CJIB op de deurmat krijgen.Posted in: politie