By december 29, 2018 12:13 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl herhaalt bekroond Kerst-recept: Gebraden hazenrug met rode wijnsaus en gepofte appel (4 personen)

Roerdalen – Een bekroond feestecept (voor Kerstmis of Nieuwjaar) op www.roerdaljournaal.nl: Gebraden hazenrug met rode wijnsaus en gepofte appel.
Alle recepten zijn in totaliteit terug te vinden op Roerdaljournaal.nl en de dite wenst u veel succes met de bereiding en smakelijk eten!

Benodigdheden (4 personen):

– 4 m
– zout

– peper

– 50 gram boter

Voor de saus:

– 2 eetl. boter of olie

– 1 fijngesneden sjalot

– ½ plak ontbijtkoek, verkruimeld

– 1 geperst teentje knoflook

– 1 dl rode wijn

– 3 dl wildfond (pot)

– 20 gram geraspte pure chocolade

Voor de gepofte appels:

– 4 stevige appels

– 4 klontjes boter

– 2 eetl. cranberrycompote (pot)

– 2 dl vers sinaasappelsap

– 1 theel. piment

En verder:

– een ingevette ovenschaal

– n een ovenvaste braadpan

Bereiding:

Verhit de boter of olie en bak de sjalot, de ontbijtkoek en de knoflook ca. 5 minuten zachtjes. Schenk de rode wijn erbij en laat die even indampen. Roer de wildfond erdoor en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Zeef de saus en breng haar met de chocolade op smaak. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Zet de appels in de ovenschaal en vul ze met de compote. Leg er een klontje boter op en bestrooi de appels met piment. Schenk het sinaasappelsap over de appels en bak ze ca. 25 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de hazenruggen met zout en peper. Verhit de boter in de ovenvaste pan en bak de hazenruggen hierin op de filetkant in ca. 6 minuten aan. Zet ze daarna in de ovenvaste braadpan ca. 12 minuten naast de appeltjes in de oven en laat ze verder garen. Verdeel de hazenruggen over de borden en schenk er wat saus over. Geef de rest van de saus er apart bij. Serveer met een gepofte appel. Lekker met frites.



Posted in: recept, roerdalen