pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 15, 2017 3:41 pm Lees verder →

Rutte: VVD wil niet met PVV regeren…

Roerdalen – De VVD zal in een volgend kabinet niet samenwerken met de PVV. Dat heeft VVD-leider Mark Rutte gezegd in tv-programma Buitenhof. „De kans is nul dat de VVD met de PVV gaat regeren. Het gaat niet gebeuren”, aldus de liberaal.

Rutte verscherpt hiermee zijn eerdere stellingname rond de partij van Geert Wilders. In het kerstinterview met De Telegraaf zei hij bijvooorbeeld nog dat hij de kans ’uiterst klein, zo niet verwaarloosbaar klein’ achtte. „Ik zie het niet gebeuren”, zei hij op de vraag of de VVD experimenten met met de PVV zou aangaan.

Wilders-proces
Rutte haalde als motivatie onder andere Wilders’ uithaal richting de rechters aan, bij het proces dat tegen hem gevoerd wordt. Eerder heeft de VVD al gezegd dat samenwerken er niet in zit zolang Wilders zijn uitspraken over ’minder-Marokkanen’ niet terugneemt. Rutte benadrukt dat hij niet de kiezers van de PVV wil uitsluiten.

De liberale leider stond de afgelopen weken onder toenemende druk om kleur te bekennen. Onder meer PvdA-leider Asscher stelde dat Rutte op schoot zou kruipen bij de PVV als die na de verkiezingen de grootste partij wordt.

Verbaasd
De VVD-voorman hield verder alle mogelijkheden open over samenwerking met andere partijen. Hij heeft zich verbaasd over SP-leider Roemer die zegt niet met zijn partij in zee te willen na de verkiezingen. De socialisten lijken daarmee al voor te sorteren op de oppositie, want gezien de huidige peilingen en met het huidige zetelaantal in de senaat lijkt de VVD na de verkiezingen opnieuw in het kabinet te belanden.

Over PvdA-leider Asschers koers om de misstanden rond arbeidsmigratie aan te pakken was Rutte mild. Volgens Rutte is dat in lijn met het kabinetsbeleid. Aanvallen van de PvdA op de VVD hieromtrent leek hij niet serieus te nemen. „Lodewijk Asscher heeft de agenda van mijn kabinet uitgevoerd”, aldus de premier over de PvdA-vicepremier.Posted in: algemeen, roerdalen