By april 13, 2014 10:10 am Lees verder →

Salon Remunj ( vandaag) zondag seizoens-afsluiting

Roermond – Salon Remunj sluit zondagmiddag (heden) om 14 uur in de Roermondse Oranjerie het seizoen af met Franse Salon.

Column: Margot van Hoef. Namens de Alliance Française vertelt zij hoe de Franse taal en cultuur in deze regio gepromoot wordt.

Literaire gast: Frits Criens. Zijn nieuwe roman ‘Het belang van schone ramen’ gaat over een man die vanwege zijn bipolaire stoornis geen Frans gaat studeren in Groningen maar wel als talentvol wielrenner met zijn leraar Frans mee mag naar Frankrijk om de Mont Ventoux te beklimmen. Hoe dit afloopt? Kom luisteren naar het interview met hem.

Muziek: Ton Custers. Deze Roermondenaar is een muzikale verhalenverteller. Hij wil het publiek laten meeleven met zijn muziek. Door de liedjes zelf, maar ook door de introductie ervan. Bij elk liedje hoort een verhaal. Ton laat u kennis maken met het Franse chanson en eigen werk.

Beeldende kunst: Rob Verbeek uit Lerop. Tijdens zijn tochten door Frankrijk werd hij getroffen door de veelvuldige reclame-uitingen en muurschilderingen. Het fotograferen ervan, met name de reclames voor St. Raphaël, Dubonnet en andere drankjes, werd zelfs zijn passie. Hij documenteerde elke foto. En sommige schilderingen fotografeerde hij twintig jaar later nog eens. Waarop duidelijk te zien was hoe de tand des tijds het fresco vervaagd had.

Toegang: € 5,00 p.p.Posted in: roermond