By januari 19, 2012 7:33 am Lees verder →

Samenwerking‘Fill the Cup’ en de Ronald McDonald Huizen

Roerdalen/Maastricht – Deze week vindt er een bijzondere samenwerking plaats tussen twee goede doelen: ‘Fill the Cup’ en de Ronald McDonald Huizen in Maastricht, Tilburg. Leiden, Den Haag en Rotterdam. In alle vijf Ronald McDonald Huizen wordt deze week aandacht gevraagd voor Fill the Cup: ‘Wij een maaltijd, Zij een maaltijd’. Elke keer als je uit eten gaat betaal je 20 cent extra voor een maaltijd.

Met posters, flyers en rode cups (die symbool staan voor één maaltijd voor een kind) worden de ouders die deze week in één van de vijf Huizen logeren geattendeerd op het bestaan van Fill the Cup. Om de bijzondere samenwerking te onderstrepen gaat het team van Fill the Cup op dinsdagavond koken voor de gasten in Ronald McDonald Huis Maastricht.

Oprichter Leon Aarts van Fill the Cup is blij met de bijzondere samenwerking: “Beide initiatieven zijn er voor kinderen. Ook Ronald McDonald Huis laat zien dat we door samen onze krachten te bundelen onze boodschap versterken”.

Over Ronald McDonald Huis Maastricht: Ronald McDonald Huizen bieden een thuis aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen, vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum. In Ronald McDonald Huis Maastricht kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die worden behandeld in het azM. Voor het kind is het een veilig gevoel de ouders voor een langere periode in de buurt te hebben. In Ronald McDonald Huis Maastricht kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan.

Over Fill the Cup: In Nederland worden elke dag meer dan drie miljoen maaltijden geserveerd in alle restaurants samen. Een gast betaalt bij een Fill the Cup restaurant 20 cent extra voor een maaltijd en helpt een kind aan een maaltijd op school. Inderdaad, het kost slechts 20 cent om een kind in een ontwikkelingsland een schoolmaaltijd te bezorgen. Zo eenvoudig is het! Wij een maaltijd, Zij een maaltijd. Fill the Cup heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het World Food Programme van de Verenigde Naties. Het WFP verzorgt de dagelijkse maaltijden op scholen in de Derde Wereld en ziet het Nederlandse initiatief als bijzonder kansrijk voor verdere internationale uitrol. Zo krijgt elk kind waar het recht op heeft: goede voeding, onderwijs, verzorging, toekomst.Posted in: roerdalen