pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 19, 2016 5:17 pm Lees verder →

Scheidsrechter Webb in biografie:”WK-finale Oranje-Spanje was verschrikkelijk”

Roerdalen – Er is eeen biogarfie verschenen van Howard Webb, die de de finale floot van het Nederlands elftal tegen Spanje: de WK finale van 2010 tegen Spanje. In de biografie kijkt scheidsrechter Howard Webb me niet veel genoegen op dat duel op die avond in juli 2010.
De arbiter van het duel beschrijft de finale als alles behalve prettig. Hij vond het zelfs een verschrikkelijke avond. Wat een van zijn mooiste wedstrijden ooit had moeten worden eindigde in een nachtmerrie : “Na twee minuten was er al een heel stevige tackle van Robin van Persie op Sergio Busquets”, schrijft Webb in zijn boek. “Ik sprak hem erop aan. Ik kende hem wel uit zijn Arsenal-tijd en vond hem een oprechte jongen waar je makkelijk mee om kon gaan. Maar die avond was zijn houding duidelijk anders. Er kwam geen excuus of erkenning, hij was afwezig. O jee, werk aan de winkel, dacht ik.”

Ook komt de karatetrap van Nigel de Jong aan bod, die Webb ontging en wat hem op veel kritiek kwam te staan: “Ik stond een kleine 10 meter achter Alonso, dus ik zag niet precies hoe De Jong hem had geraakt. Volgens mij was hij te laat en was het een roekeloze tackle. Ik besloot tot een gele kaart. Niemand van mijn team sprak mij in mijn oortje tegen.”

“Met mijn hand op mijn hart: een rode kaart is nooit bij mij opgekomen. Ik was op dat moment overtuigd van geel en niet geïntimideerd of onder druk gezet door de FIFA. Toen de Spanjaarden furieus reageerden, dacht ik dat het was omdat ik geen voordeel had gegeven. In de rust hoorde de scheids dat hij ernaast zat. “Ik was volkomen ontdaan. Het leek erop dat ik een rode kaart had gemist in een WK-finale. Wat een verschrikkelijke nachtmerrie.”

Na rust ging het niet beter. Webb in zijn broek: : “De tackles bleven vliegen en ik bleef maar gele kaarten uitdelen.” De rode kaart die hij aan Heitinga gaf in de verlenging brak hem bijna: “Op dat moment begon ik te wankelen, zowel emotioneel als fysiek. Ik was uitgeput. Ik had nog nooit zo’n wedstrijd meegemaakt.”

Onder luid boegeroep ontving Webb een medaille van Sepp Blatter. Met een diner met zijn assistenten kwam er een einde aan één van de verschrikkelijkste duels en avonden uit zijn leven.Posted in: algemeen, roerdalen