By maart 1, 2012 4:42 pm Lees verder →

Scholieren Niekée aan de slag met website voor Centrum Jeugd en Gezin

Roermond – Twee weken geleden is een groep van 10 leerlingen van Niekée (foto) aan de slag gegaan met het ontwerp van een jongerenwebsite voor het Centrum voor Jeugd en Gezin. Na een uitgebreide brainstormsessie gaven de leerlingen een briefing aan het reclamebureau over het ontwerp van de website. Op dinsdag 14 februari presenteerde het reclamebureau het ontwerp aan de jongeren en gaven zij hun oordeel over het ontwerp.

In maart 2012 wordt er in de gemeenten Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond een nieuwe website gelanceerd voor alle jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Deze site gaat over alles wat er te doen is voor en door jongeren in Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond. Maar ook over wat jongeren interessant vinden. De site is bedoeld voor jongeren die graag meer willen weten over wat er in hun buurt gebeurt en als plek waar zij met al hun vragen terecht kunnen. De website is onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

De gehele website is voor en door jongeren. Naast het ontwerp van de website is ook de inhoud in handen van lokale jongeren. Hiervoor wordt een jongeren nieuwsredactie opgezet die eens per twee weken samen zal komen. De website wordt naar verwachting eind maart gelanceerd.Posted in: roerdalen, roermond